Apple pie fries
Apple pie fries
bewaar
bewaar

Apple pie fries

Apple pie fries: dankzij de kaneel, vanillesuiker en appel proef je de heerlijke smaak van appeltaart. En het beste moet nog komen: dippen in karamelsaus!

20 min. bereiden
4waarderingen

Aan de slag

1

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in de lengte in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken daarna in repen van 1 cm. Schep ze voorzichtig om met de kaneel.

2

Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel en de vanillesuiker. Schenk het bruiswater erbij, roer goed met een garde.

3

Verhit de olie in een pan met dikke bodem tot 180 °C (of gebruik een frituurpan).

4

Wentel de helft van de appelreepjes met een vork door het beslag. Zorg ervoor dat alles bedekt is. Leg de frietjes een voor een in de olie. Frituur ze in 3-5 min. lichtbruin en knapperig. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de appelreepjes. Serveer de apple pie fries met de karamelsaus.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Apple pie fries

Apple pie fries: dankzij de kaneel, vanillesuiker en appel proef je de heerlijke smaak van appeltaart. En het beste moet nog komen: dippen in karamelsaus!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig