Babi pangangsaus van Danny Lee
Babi pangangsaus van Danny Lee
bewaar
bewaar

Babi pangangsaus van Danny Lee

Deze babi pangangsaus maak je met lekker veel smaakmakers, waaronder peper, die grof worden gepureerd en vervolgens gefruit in boter. Het resultaat is een romige, pikante en fris-fruitige saus.

30 min. bereiden
30 min. wachten
pittig
17waarderingen

Aan de slag

1

Snijd de bleekselderij in stukken van 5 cm. Pel de knoflook en snijd de uien in kwarten. Boen de citroen en sinaasappel schoon en halveer. Kneus de gember en snijd in plakken. Doe de bleekselderij, chilipoeder, knoflook, ui, citroen (inclusief schil), sinaasappel (inclusief schil), ananas en gember in de blender. Mix tot een grove puree (stukjes ter grootte van een rijstkorrel).

2

Verhit de boter in een hapjespan en fruit de puree 5 min. op laag vuur. Voeg 1 liter water (per 4 personen) toe en breng aan de kook. Doe de tomatenpuree, azijn, suiker en het zout erbij en breng op middelhoog vuur opnieuw aan de kook. Kook tot ongeveer de helft in, dit duurt ca. 30 min. Zet het vuur uit.

3

Meng ondertussen de maizena met de rest van het water. Voeg toe aan de ingekookte saus en meng tot deze dik is.

4

Voeg eventueel meer maizena toe als de saus te dun is. Laat afkoelen en schenk de saus in de gesteriliseerde potten.

variatietipJe kunt in plaats van ananas op sap ook verse ananas gebruiken.
variatietipJe kunt in plaats van chilivlokken ook 10 gedroogde rawitpepers gebruiken.
combinatietipHeerlijk om bijvoorbeeld kip in te roerbakken of te serveren bij een loempia.
achtergrondinfoAllerhande 06 2023 - Danny Lee: "voor ons boek Chin. Ind. Rest. hebben mijn vader en ik het recept oneindig vaak getest en geproefd tot we het complete plaatje hadden."
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Babi pangangsaus van Danny Lee

Deze babi pangangsaus maak je met lekker veel smaakmakers, waaronder peper, die grof worden gepureerd en vervolgens gefruit in boter. Het resultaat is een romige, pikante en fris-fruitige saus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig