Zelfgemaakte vegan slagroom
Zelfgemaakte vegan slagroom
bewaar
bewaar

Zelfgemaakte vegan slagroom

Klop klop, wie is daar? Je zelfgemaakte plantaardige alternatief voor slagroom! Zelf vegan fluff maken doe je met citroen, kikkererwten en poedersuiker. Extra lekker door de touch van vanille-extract.

10 min. bereiden
6waarderingen

Aan de slag

1

Pers de citroen uit. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en vang het vocht (aquafaba) op. De kikkererwten gebruik je niet.

2

Klop het kikkererwtenvocht met een ½ el citroensap (per 10 porties) in ca. 5 min. zo dik mogelijk, het liefst in een keukenmachine en anders met de handmixer.

3

Voeg geleidelijk de poedersuiker en vanille-extract toe en klop alles tot stijve pieken. Het moet zo stijf zijn, dat je de kom omgekeerd kunt houden zonder dat het eruit valt.

resttipMaak met de overgebleven kikkererwten een hartige snack zoals deze geroosterde kikkererwten.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zelfgemaakte vegan slagroom

Klop klop, wie is daar? Je zelfgemaakte plantaardige alternatief voor slagroom! Zelf vegan fluff maken doe je met citroen, kikkererwten en poedersuiker. Extra lekker door de touch van vanille-extract.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig