Fritters met wortel, cheddar en spinaziesalade
Fritters met wortel, cheddar en spinaziesalade
bewaar
bewaar

Fritters met wortel, cheddar en spinaziesalade

Knapperige fritters met wortel en cheddar. Een lekker ketoproof hoofdgerecht. On the side? Een spinaziesalade met een yoghurtdressing van jalapeño, peterselie en knoflook. Yum!

30 min. bereiden
20waarderingen

Aan de slag

1

Ontdooi de tuinerwten. Verhit een pan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster al omscheppend het komijnzaad 2-3 min. Laat afkoelen op een bord.

2

Snijd ondertussen de bosuien in dunne ringen. Schil en rasp de peen grof. Prak de tuinerwten heel fijn met een vork of pureestamper. Meng de peen en tuinerwten met de helft van het komijnzaad, de eieren, bosui en geraspte cheddar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit de helft van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en schep de helft van het mengsel er in 3 hoopjes op. Bak 6-8 min. Keer halverwege. Schep op een bord bekleed met keukenpapier. Bak zo ook de rest van de fritters.

4

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de jalapeño en snijd het vruchtvlees grof. Snijd de peterselie grof. Doe de rest van de komijn, peterselie, yoghurt, knoflook en de jalapeño in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de spinazie met de helft van de dressing.

5

Serveer de fritters met de spinaziesalade en de rest van de dressing.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Fritters met wortel, cheddar en spinaziesalade

Knapperige fritters met wortel en cheddar. Een lekker ketoproof hoofdgerecht. On the side? Een spinaziesalade met een yoghurtdressing van jalapeño, peterselie en knoflook. Yum!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig