Maal de koekjes fijn met een keukenmachine. Smelt de margarine in een steelpannetje en meng met de koekkruimels. Bedek de bodem van een springvorm (Ø 24 cm) gelijkmatig met het koekjesmengsel en druk zachtjes aan. Zet de vorm 15 minuten in de koelkast.
Doe de Philadelphia Plantaardig samen met de suiker in een kom en mix met een mixer tot een romig geheel. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Voeg de citroenrasp toe aan de sojayoghurt.
Meng de agar-agar met het water en breng het aan de kook in een steelpan. Laat 1-2 minuten sudderen en blijf voortdurend roeren. Voeg het vervolgens toe aan het Philadelphia mengsel en meng het geheel kort met de mixer.
Giet het mengsel in de springvorm, strijk het glad en laat minimaal 4 uur in de koelkast staan. Werk af met verse bessen.
Plantaardige cheesecake van Philadelphia (advertentie)
Koken met Philadelphia: deze cheesecake is gemaakt met de nieuwe Philadelphia Plantaardig. Romig met een frisje dankzij citroen en rood fruit.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Philadelhpia. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Plantaardige cheesecake van Philadelphia (advertentie)
Koken met Philadelphia: deze cheesecake is gemaakt met de nieuwe Philadelphia Plantaardig. Romig met een frisje dankzij citroen en rood fruit.

16 porties
286 kcal
20 min. bereiden
4 uur 20 min. wachten
Aan de slag
Maal de koekjes fijn met een keukenmachine. Smelt de margarine in een steelpannetje en meng met de koekkruimels. Bedek de bodem van een springvorm (Ø 24 cm) gelijkmatig met het koekjesmengsel en druk zachtjes aan. Zet de vorm 15 minuten in de koelkast.
Doe de Philadelphia Plantaardig samen met de suiker in een kom en mix met een mixer tot een romig geheel. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Voeg de citroenrasp toe aan de sojayoghurt.
Meng de agar-agar met het water en breng het aan de kook in een steelpan. Laat 1-2 minuten sudderen en blijf voortdurend roeren. Voeg het vervolgens toe aan het Philadelphia mengsel en meng het geheel kort met de mixer.
Giet het mengsel in de springvorm, strijk het glad en laat minimaal 4 uur in de koelkast staan. Werk af met verse bessen.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Philadelhpia. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 16 porties)
150 g digestive koekjes
125 g margarine
600 g Philadelphia plantaardig
75 g kristalsuiker
1 citroen
400 g mild & creamy vanille yoghurt
8 g agaragar
75 ml water
50 g verse aardbeien, bramen en blauwe bessen
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)