Gevulde champignons uit de airfryer

Lekker borrelen met groente in de hoofdrol? Maak dan deze gevulde champignons uit de airfryer (maar in de oven kan ook)! Lekker met geitenkaas en basilicum. Maak dit hapje gemakkelijk vegan door plantaardige kruidenroomkaas te gebruiken.

60 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 20 min. wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de walnoten in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak de noten tot fijn kruim.

  2. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes basilicum. Haal de steeltjes van de champignons en snijd ze fijn. Snijd de knoflook en de basilicumblaadjes fijn. Klop de geitenkaas los en meng met de fijngesneden champignonsteeltjes, olie, knoflook, het basilicum, peper en eventueel zout.

  3. Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Vul de champignons met het geitenkaas-mengsel en bestrooi met het walnotenkruim. Bak de champignons (in delen) in ca. 10 min. in de airfryer goudbruin en gaar.

  • vegantipVervang de geitenkaas door een plantaardige kruidenroomkaas.
  • bereidingstipJe kunt de champignons ook in ca. 10 min. in de oven op 200 °C bakken.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gevulde champignons uit de airfryer

Lekker borrelen met groente in de hoofdrol? Maak dan deze gevulde champignons uit de airfryer (maar in de oven kan ook)! Lekker met geitenkaas en basilicum. Maak dit hapje gemakkelijk vegan door plantaardige kruidenroomkaas te gebruiken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig