Honingcroissant-toast

Weleens een croissant in een tostiijzer gedaan? De croissant wordt extra knisperig en knapperig. Dankzij een laagje honing is het bijna een soort reuze krakeling. Gezellig met 3 kleurrijke dips.

420 kcal

25 min. bereiden

2.7/5

(3)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 40 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 2 eetlepel honing

    honing

  • 8 afbak roombotercroissants

    afbak roombotercroissants

  • 50 ml verse slagroom

    verse slagroom

  • 100 gram fudgeblokjes

    fudgeblokjes

  • 0.5 eetlepel misopasta

    misopasta

  • 100 gram pure chocolade

    pure chocolade

  • 1 eetlepel kokosolie

    kokosolie

  • 1 eetlepel AH biologisch kokosrasp

    AH biologisch kokosrasp

  • 150 ml vanillevla

    vanillevla

  • 1 eetlepel Dr. Oetker regenboogfantasie

    Dr. Oetker regenboogfantasie

Dit heb je nodig

  • bakkwast

  • tostiapparaat

  • Staafmixer


februari 2024 - februari 2024

Aan de slag

  1. Smelt de boter en meng met de honing. Bestrijk de croissants met de honingboter. Bak de croissants in delen in ca. 5 min. in het tosti-ijzer krokant.

  2. Maak ondertussen de 3 dips. Verwarm de slagroom en de fudge in een steelpan totdat de fudge is gesmolten. Roer goed door en laat nog 2-3 min. zachtjes koken. Roer de miso erdoor en giet in een kommetje.

  3. Breek ondertussen de chocolade in stukken en verwarm samen met de kokosolie au bain-marie. Giet in een kommetje en bestrooi met het kokosrasp.

  4. Giet de vanillevla in een kommetje en bestrooi met de discospikkels uit het buisje regenboogfantasie.

  • serveertipServeer de honingcroissants met de verschillende dips.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Honingcroissant-toast

Weleens een croissant in een tostiijzer gedaan? De croissant wordt extra knisperig en knapperig. Dankzij een laagje honing is het bijna een soort reuze krakeling. Gezellig met 3 kleurrijke dips.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig