Snipper de helft van de uien, schil en rasp de winterpeen grof en snijd de bloemkool in stukjes van 1 cm. Rasp de kaas. Doe alles in een kom en voeg de eieren, bloem en bakpoeder toe. Bestrooi met peper en eventueel zout en meng tot een dik beslag.
Verhit het wafelijzer en vet in met de helft van de milde olijfolie. Verdeel ¼ van het beslag over het wafelijzer. Bak de wafels in 6-8 min. Hou warm onder aluminiumfolie. Vet het ijzer weer in en herhaal met de rest van het beslag.
Snijd ondertussen de rest van de rode uien in flinterdunne halve ringen en meng met de azijn. Scheur de sla in stukjes en meng met de ui. Bestrooi met de extra vierge olijfolie. Serveer met de wafels. Lekker met sweet chilisaus.
Groentewafels met kaas
Met restjes groente kun je eindeloos variëren, zo eet je steeds weer wat nieuws. Zoals deze fijne hartige groentewafels. In deze variant zit zelfs 200 g groente!
- combinatietipLekker met sweet chilisaus.
- variatietipJe kunt ook andere restjes groente gebruiken, zoals gele ui, wortel, paprika, courgette, kool of venkel. De oude kaas kun je vervangen door andere restjes kaas, zoals belegen kaas of feta. In plaats van kropsla kun je ook ijsbergsla gebruiken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Groentewafels met kaas
Met restjes groente kun je eindeloos variëren, zo eet je steeds weer wat nieuws. Zoals deze fijne hartige groentewafels. In deze variant zit zelfs 200 g groente!

hoofdgerecht
4 personen
585 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de helft van de uien, schil en rasp de winterpeen grof en snijd de bloemkool in stukjes van 1 cm. Rasp de kaas. Doe alles in een kom en voeg de eieren, bloem en bakpoeder toe. Bestrooi met peper en eventueel zout en meng tot een dik beslag.
Verhit het wafelijzer en vet in met de helft van de milde olijfolie. Verdeel ¼ van het beslag over het wafelijzer. Bak de wafels in 6-8 min. Hou warm onder aluminiumfolie. Vet het ijzer weer in en herhaal met de rest van het beslag.
Snijd ondertussen de rest van de rode uien in flinterdunne halve ringen en meng met de azijn. Scheur de sla in stukjes en meng met de ui. Bestrooi met de extra vierge olijfolie. Serveer met de wafels. Lekker met sweet chilisaus.
combinatietip:Lekker met sweet chilisaus.
variatietip:Je kunt ook andere restjes groente gebruiken, zoals gele ui, wortel, paprika, courgette, kool of venkel. De oude kaas kun je vervangen door andere restjes kaas, zoals belegen kaas of feta. In plaats van kropsla kun je ook ijsbergsla gebruiken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g rode uien
200 g winterpeen
200 g bloemkool
150 g oude kaas 48+
4 scharreleieren
200 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
1 el milde olijfolie
1 el milde olijfolie
1 el appelciderazijn
½ kropsla
2 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
wafelijzer