Groentewafels met kaas​

Met restjes groente kun je eindeloos variëren, zo eet je steeds weer wat nieuws. Zoals deze fijne hartige groentewafels. In deze variant zit zelfs 200 g groente!

585 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de helft van de uien, schil en rasp de winterpeen grof en snijd de bloemkool in stukjes van 1 cm. Rasp de kaas. Doe alles in een kom en voeg de eieren, bloem en bakpoeder toe. Bestrooi met peper en eventueel zout en meng tot een dik beslag.

  2. Verhit het wafelijzer en vet in met de helft van de milde olijfolie. Verdeel ¼ van het beslag over het wafelijzer. Bak de wafels in 6-8 min. Hou warm onder aluminiumfolie. Vet het ijzer weer in en herhaal met de rest van het beslag.

  3. Snijd ondertussen de rest van de rode uien in flinterdunne halve ringen en meng met de azijn. Scheur de sla in stukjes en meng met de ui. Bestrooi met de extra vierge olijfolie. Serveer met de wafels. Lekker met sweet chilisaus.

  • combinatietipLekker met sweet chilisaus.
  • variatietipJe kunt ook andere restjes groente gebruiken, zoals gele ui, wortel, paprika, courgette, kool of venkel. De oude kaas kun je vervangen door andere restjes kaas, zoals belegen kaas of feta. In plaats van kropsla kun je ook ijsbergsla gebruiken.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Groentewafels met kaas​

Met restjes groente kun je eindeloos variëren, zo eet je steeds weer wat nieuws. Zoals deze fijne hartige groentewafels. In deze variant zit zelfs 200 g groente!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig