Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en vang ca. 150 ml kookvocht (per 4 personen) op.
Snipper ondertussen de uien en snijd de courgette in dunne halve plakken. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui in 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee.
Meng de pasta met de pesto, crème fraîche, 100 ml kookvocht (per 4 personen), gebakken groenten, mozzarella en rucola en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pasta rode pesto
Geen groene, maar rode pesto! Dat is nog eens een smakelijke variant op pasta pesto. Vul 'm aan met flink wat groente en je hebt een fijne doordeweekse maaltijd.
- combinatietipLekker met Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pasta rode pesto
Geen groene, maar rode pesto! Dat is nog eens een smakelijke variant op pasta pesto. Vul 'm aan met flink wat groente en je hebt een fijne doordeweekse maaltijd.

hoofdgerecht
4 personen
610 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en vang ca. 150 ml kookvocht (per 4 personen) op.
Snipper ondertussen de uien en snijd de courgette in dunne halve plakken. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui in 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee.
Meng de pasta met de pesto, crème fraîche, 100 ml kookvocht (per 4 personen), gebakken groenten, mozzarella en rucola en breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker met Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g penne
2 middelgrote uien
2 courgettes
2 el milde olijfolie
100 g pesto rosso
75 g crème fraîche
125 g mini mozzarella's
40 g AH Biologisch Rucola