Romige penne met sperziebonen, tuinerwten en spek
Romige penne met sperziebonen, tuinerwten en spek
bewaar
bewaar

Romige penne met sperziebonen, tuinerwten en spek

Romige pasta in 20 minuten klaar, daar schuiven we maar wat graag voor aan! Met ruim de helft van je dagelijkse hoeveelheid groente en krokante spekjes om het af te maken.

20 min. bereiden
23waarderingen

    Aan de slag

    1

    Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekjes 3 min uit. Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 min. Voeg de kookroom toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 3 min. op laag vuur inkoken tot een saus.

    2

    Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 3 min. de sperziebonen en tuinerwten mee. Giet af en vang 2 el van het kookvocht (per 4 personen) op. Meng de pasta, groente en het kookvocht met de roomsaus in de pan, schep goed om.

    variatietipDit romige pastagerecht kun je ook met biologische macaroni maken.
    vegatipGebruik in plaats van gebakken spekjes Terra plantaardige spekjes.
    algemeenMeer weten over kooktechnieken?

    Heb jij dit recept klaargemaakt?

    We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Heb jij dit recept klaargemaakt?

    We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Romige penne met sperziebonen, tuinerwten en spek

    Romige pasta in 20 minuten klaar, daar schuiven we maar wat graag voor aan! Met ruim de helft van je dagelijkse hoeveelheid groente en krokante spekjes om het af te maken.

    Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

    Dit heb je nodig