Butter ‘chicken’ curry met tofu van Patak’s (advertentie)

Koken met Patak's: De saus van Butter Chicken is heerlijk kruidig en romig van smaak, een favoriet voor jong en oud! Deze vegetarische variant is zonder kip maar met tofu, en nog steeds even lekker.

722 kcal

30 min. bereiden

3.8/5

(6)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram rijst

    rijst

  • 150 gram tofu

    tofu

  • 165 gram Patak's butter chicken kruidenpasta in pot

    Patak's butter chicken kruidenpasta in pot

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 5 cm gember

    gember

  • 2 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 425 ml passata

    passata

  • 400 gram diepvries fijne tuinerwten

    diepvries fijne tuinerwten

  • 125 ml verse slagroom

    verse slagroom

  • 7.5 gram verse koriander

    verse koriander

  • 64 gram Patak's pappadum naturel

    Patak's pappadum naturel

september 2024 - september 2024

Aan de slag

  1. Kook de rijst naar de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de tofu in blokjes van 2 cm, dep goed droog. Voeg de helft van de Butter Chicken kruidenpasta toe en roer voorzichtig door de tofu. Zet apart en laat 15 minuten marineren.

  2. Snijd de knoflook fijn en rasp de gember. Voeg 1el olie toe aan een grote pan en zet op medium hoog vuur. Voeg de rest van de Patak’s Butter Chicken paste, de knoflook en de gember toe en fruit dit voor 3 minuten.

  3. Voeg de passata toe aan de pan. Zet het vuur wat hoger en laat dit voor 5-6 minuten zachtjes koken. Verhit in een koekenpan 1 el olie en voeg de tofu toe. Bak rondom bruin en krokant. 

  4. Voeg nu de erwten en room toe aan de saus, en roer om te mengen. Kook voor 3 minuten. Voeg de tofu toe aan de saus en meng door elkaar. Snijd de koriander grof. Serveer de ‘butter tofu’ met rijst, koriander en pappadums.

  • bereidingstipVoeg voor wat extra pit gesneden chilipeper toe.
  • bereidingstipDit recept is ontwikkeld door Patak's. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Butter ‘chicken’ curry met tofu van Patak’s (advertentie)

Koken met Patak's: De saus van Butter Chicken is heerlijk kruidig en romig van smaak, een favoriet voor jong en oud! Deze vegetarische variant is zonder kip maar met tofu, en nog steeds even lekker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig