Rasp de gember en knoflook met een fijne rasp. Snijd de kipdijfilet in stukken van 2 cm. Meng de kip in een kom met de yoghurt, gember en knoflook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Dek de kip af en laat 30 min. in de koelkast marineren.
Snipper de ui. Verhit de ghee in een grote hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 min. Voeg de kip toe en bak 10 min. Voeg de butter chicken saus en tuinerwten toe. Roer door en laat nog 5 min. garen.
Bekleed elke holte van de muffinvorm met 12 plakjes bladerdeeg (per 12 stuks) en verdeel er de butter chicken over. Snijd de rest van de bladerdeegplakjes elk in 4 gelijke stukken en gebruik deze als deksels van de pakketjes. Knijp de randen van het deeg samen en vouw terug naar binnen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Klop het ei los. Bestrijk de bovenkant van de butter chicken pies met het ei en snijd een kruisje in de bovenkant van het deeg. Bak de butter chicken pies ca. 25 min in de oven.
Snijd ondertussen de koriander grof. Serveer de butter chicken pies met de zure room, mangochutney en koriander.
Butter chicken pies
De smaak van butter chicken doet het echt uitstekend in een hartig taartje. Deze pies zijn precies dat: kip in een kruidige, romige butterchickensaus in bladerdeeg met frisse raita en mangochutney. Lekker als snack, lunch of makkelijke avondhap.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Butter chicken pies
De smaak van butter chicken doet het echt uitstekend in een hartig taartje. Deze pies zijn precies dat: kip in een kruidige, romige butterchickensaus in bladerdeeg met frisse raita en mangochutney. Lekker als snack, lunch of makkelijke avondhap.

12 porties
320 kcal
50 min. bereiden
30 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Rasp de gember en knoflook met een fijne rasp. Snijd de kipdijfilet in stukken van 2 cm. Meng de kip in een kom met de yoghurt, gember en knoflook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Dek de kip af en laat 30 min. in de koelkast marineren.
Snipper de ui. Verhit de ghee in een grote hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 min. Voeg de kip toe en bak 10 min. Voeg de butter chicken saus en tuinerwten toe. Roer door en laat nog 5 min. garen.
Bekleed elke holte van de muffinvorm met 12 plakjes bladerdeeg (per 12 stuks) en verdeel er de butter chicken over. Snijd de rest van de bladerdeegplakjes elk in 4 gelijke stukken en gebruik deze als deksels van de pakketjes. Knijp de randen van het deeg samen en vouw terug naar binnen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Klop het ei los. Bestrijk de bovenkant van de butter chicken pies met het ei en snijd een kruisje in de bovenkant van het deeg. Bak de butter chicken pies ca. 25 min in de oven.
Snijd ondertussen de koriander grof. Serveer de butter chicken pies met de zure room, mangochutney en koriander.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
10 g verse gember
2 tenen knoflook
350 g kipdijfilet
30 g Griekse yoghurt 10%
1 middelgrote ui
1 el ghee
375 g butter chicken saus
200 g diepvries tuinerwten
15 plakjes diepvries bladerdeeg
1 middelgroot scharrelei
5 g verse koriander
6 el zure room
6 tl mangochutney
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)