Butter chicken pies

De smaak van butter chicken doet het echt uitstekend in een hartig taartje. Deze pies zijn precies dat: kip in een kruidige, romige butterchickensaus in bladerdeeg met frisse raita en mangochutney. Lekker als snack, lunch of makkelijke avondhap.

320 kcal

(Voedingswaarden)

50 min. bereiden / 25 min. oventijd / 30 min. wachten

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rasp de gember en knoflook met een fijne rasp. Snijd de kipdijfilet in stukken van 2 cm. Meng de kip in een kom met de yoghurt, gember en knoflook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Dek de kip af en laat 30 min. in de koelkast marineren.

  2. Snipper de ui. Verhit de ghee in een grote hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 min. Voeg de kip toe en bak 10 min. Voeg de butter chicken saus en tuinerwten toe. Roer door en laat nog 5 min. garen.

  3. Bekleed elke holte van de muffinvorm met 12 plakjes bladerdeeg (per 12 stuks) en verdeel er de butter chicken over. Snijd de rest van de bladerdeegplakjes elk in 4 gelijke stukken en gebruik deze als deksels van de pakketjes. Knijp de randen van het deeg samen en vouw terug naar binnen. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Klop het ei los. Bestrijk de bovenkant van de butter chicken pies met het ei en snijd een kruisje in de bovenkant van het deeg. Bak de butter chicken pies ca. 25 min in de oven.

  5. Snijd ondertussen de koriander grof. Serveer de butter chicken pies met de zure room, mangochutney en koriander.

Gerelateerde recepten

Butter chicken pies

De smaak van butter chicken doet het echt uitstekend in een hartig taartje. Deze pies zijn precies dat: kip in een kruidige, romige butterchickensaus in bladerdeeg met frisse raita en mangochutney. Lekker als snack, lunch of makkelijke avondhap.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig