Vega 'butter chicken' met tofu, rijst en frisse komkommersalade

Vega 'butter chicken' met tofu is nog net zo boterzacht van smaak als de kipvariant. Maak het gerecht af met rijst en komkommersalade.

665 kcal

25 min. bereiden

3.6/5

(61)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram basmatirijst

    basmatirijst

  • 375 gram AH Biologisch Vegan tofu naturel

    AH Biologisch Vegan tofu naturel

  • 3 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 3 rode uien

    rode uien

  • 1 komkommer

    komkommer

  • 10 gram verse koriander

    verse koriander

  • 1 limoen

    limoen

  • 450 gram butter chicken saus in pot

    butter chicken saus in pot

Aan de slag

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ondertussen de tofu uitlekken, dep droog met keuken­papier en scheur in stukken van 1-­2 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout.

  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofu in 8-­10 min. op middelhoog vuur bruin. Schep regelmatig om.

  3. Snipper ondertussen de rode uien. Snijd de komkommer in de lengte en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de komkommer met ⅓ van de rode ui, de koriander, het limoensap en ­rasp en breng op smaak met peper.

  4. Schep de tofu uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de rest van de ui in het achtergebleven bakvet 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de butter­ chickensaus toe en verwarm nog 1-­2 min. Schep de tofu erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de rijst over diepe borden, verdeel de saus met tofu en komkommer­ salade erover.

Wat vond je van dit recept?

Vega 'butter chicken' met tofu, rijst en frisse komkommersalade

Vega 'butter chicken' met tofu is nog net zo boterzacht van smaak als de kipvariant. Maak het gerecht af met rijst en komkommersalade.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig