Vega 'butter chicken' met tofu, rijst en frisse komkommersalade
Vega 'butter chicken' met tofu is nog net zo boterzacht van smaak als de kipvariant. Maak het gerecht af met rijst en komkommersalade.
665 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram basmatirijst
basmatirijst
375 gram AH Biologisch Vegan tofu naturel
AH Biologisch Vegan tofu naturel
3 eetlepel zonnebloemolie
zonnebloemolie
3 rode uien
rode uien
1 komkommer
komkommer
10 gram verse koriander
verse koriander
1 limoen
limoen
450 gram butter chicken saus in pot
butter chicken saus in pot
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2023 nr. 02 - Gek op groente
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ondertussen de tofu uitlekken, dep droog met keukenpapier en scheur in stukken van 1-2 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofu in 8-10 min. op middelhoog vuur bruin. Schep regelmatig om.
Snipper ondertussen de rode uien. Snijd de komkommer in de lengte en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de komkommer met ⅓ van de rode ui, de koriander, het limoensap en rasp en breng op smaak met peper.
Schep de tofu uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de rest van de ui in het achtergebleven bakvet 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de butter chickensaus toe en verwarm nog 1-2 min. Schep de tofu erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rijst over diepe borden, verdeel de saus met tofu en komkommer salade erover.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Vega 'butter chicken' met tofu, rijst en frisse komkommersalade
Vega 'butter chicken' met tofu is nog net zo boterzacht van smaak als de kipvariant. Maak het gerecht af met rijst en komkommersalade.

hoofdgerecht
4 personen
665 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ondertussen de tofu uitlekken, dep droog met keukenpapier en scheur in stukken van 1-2 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofu in 8-10 min. op middelhoog vuur bruin. Schep regelmatig om.
Snipper ondertussen de rode uien. Snijd de komkommer in de lengte en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de komkommer met ⅓ van de rode ui, de koriander, het limoensap en rasp en breng op smaak met peper.
Schep de tofu uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de rest van de ui in het achtergebleven bakvet 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de butter chickensaus toe en verwarm nog 1-2 min. Schep de tofu erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rijst over diepe borden, verdeel de saus met tofu en komkommer salade erover.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g basmatirijst
375 g AH Biologisch Vegan tofu naturel
3 el zonnebloemolie
3 rode uien
1 komkommer
10 g verse koriander
1 limoen
450 g butter chicken saus in pot




