BBQ-tarte tartin
BBQ-tarte tartin
bewaar
bewaar

BBQ-tarte tartin

Tataaa: tarte tatin maak je vanaf nu ook gewoon van de BBQ! Dat is nog eens een goed toetje.

30 min. bereiden
0waarderingen

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan en verhit hem tot 200 C. Schil ondertussen de appels, snijd elk in 4 parten en verwijder het klokhuis. Halveer de parten in de lengte.

2

Zet een gietijzeren pan op de barbecue en laat de roomboter smelten. Voeg 3 el suiker (per taart) toe en meng erdoor. Haal de pan van de barbecue en leg de appelpartjes dakpansgewijs in een cirkel in de pan. Bestrooi met de kaneel.

3

Rol het bladerdeeg uit, leg losjes over de appel en snijd het overlappende deeg weg. Druk de zijkanten een beetje aan. Stop goed in bij de randen. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Klopt het ei los en bestrijk het deeg ermee. Bestrooi met de rest van de kristalsuiker en zet de pan weer op de barbecue. Bak de taart in 20-25 min. met de deksel dicht.

4

Haal van de barbecue, leg er een passend bord op en keer om. Pas op voor de hete karamel! Snijd in stukken en serveer met het ijs.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

BBQ-tarte tartin

Tataaa: tarte tatin maak je vanaf nu ook gewoon van de BBQ! Dat is nog eens een goed toetje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig