Snijd de korstjes van het brood en leg in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken. Snipper de ui heel fijn. Doe het gehakt in een kom, breek het ei erboven en kneed door elkaar. Knijp het brood uit en meng met de ui, de masala en ⅓ ketjap door het gehakt en kneed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het gehakt in porties en vorm met licht vochtige handen mooi ronde ballen van het gehakt. Doe het paneermeel in een diep bord en rol de gehaktballen erdoor totdat ze helemaal bedekt zijn.
Smelt ⅖ boter in de koekenpan en laat uitbruisen. Bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin. Keer voorzichtig. Draai het vuur lager. Laat de gehaktballen in ca. 25 min. gaar worden, keer regelmatig. Blus af met de rest van de ketjap.
Verhit ondertussen ⅓ boter in een tweede koekenpan en bak de aardappelschijfjes 8-10 min. krokant en goudbruin.
Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de boter in een grote pan op middelhoog vuur, fruit de knoflook 3 min. en voeg de chilivlokken toe. Laat de spinazie in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal van het vuur en druk goed uit in een vergiet. Snijd eventueel fijn voor een fijne spinazie. Meng de crème fraîche erdoor. Serveer de aardappelen met spinazie en gehaktballen.
Spinazie à la crème met gehaktballen van London Loy
Gehaktballen zijn een echte Nederlandse klassieker, en London Loy maakt ze met een twist! Hij kruidt ze namelijk met masala en ketjap en combineert het met licht pittige, zelfgemaakte spinazie à la crème. Eet smakelijk!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Spinazie à la crème met gehaktballen van London Loy
Gehaktballen zijn een echte Nederlandse klassieker, en London Loy maakt ze met een twist! Hij kruidt ze namelijk met masala en ketjap en combineert het met licht pittige, zelfgemaakte spinazie à la crème. Eet smakelijk!

hoofdgerecht
4 personen
795 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de korstjes van het brood en leg in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken. Snipper de ui heel fijn. Doe het gehakt in een kom, breek het ei erboven en kneed door elkaar. Knijp het brood uit en meng met de ui, de masala en ⅓ ketjap door het gehakt en kneed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het gehakt in porties en vorm met licht vochtige handen mooi ronde ballen van het gehakt. Doe het paneermeel in een diep bord en rol de gehaktballen erdoor totdat ze helemaal bedekt zijn.
Smelt ⅖ boter in de koekenpan en laat uitbruisen. Bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin. Keer voorzichtig. Draai het vuur lager. Laat de gehaktballen in ca. 25 min. gaar worden, keer regelmatig. Blus af met de rest van de ketjap.
Verhit ondertussen ⅓ boter in een tweede koekenpan en bak de aardappelschijfjes 8-10 min. krokant en goudbruin.
Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de boter in een grote pan op middelhoog vuur, fruit de knoflook 3 min. en voeg de chilivlokken toe. Laat de spinazie in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal van het vuur en druk goed uit in een vergiet. Snijd eventueel fijn voor een fijne spinazie. Meng de crème fraîche erdoor. Serveer de aardappelen met spinazie en gehaktballen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 sneetje witbrood
50 ml melk
1 middelgrote ui
500 g half-om-halfgehakt
1 middelgroot scharrelei
1 el nandan masala
3 el ketjap
4 el paneermeel
5 el ongezouten roomboter
800 g aardappelschijfjes
2 tenen knoflook
½ tl chilivlokken
600 g verse spinazie
80 g crème fraîche