Doe de gist met het water en de suiker in de kom van een staande mixer. Roer even door en laat 10 min. staan, tot het mengsel is gaan schuimen.
Voeg de olie, het zout en de bloem toe en meng met de deeghaak in ca. 10 min. op de middelste stand tot een soepel deeg. Vorm een bol van het deeg en doe het in een kom. Dek af met een schone theedoek en laat 1 uur rusten op kamertemperatuur.
Kneed het deeg kort door en verdeel in 6 porties. Bestuif het werkblad licht met bloem en bol de porties deeg op. Maak van je hand een kommetje en leg over een portie deeg heen. Rol het deeg met lichte druk van je handpalm in kleine cirkels tot de bol mooi egaal en rond is. Vorm zo ook de andere porties deeg. Bewaar de bollen deeg onder een theedoek.
Rol 1 bol deeg uit tot een rond platbrood van Ø 25 cm. Verhit een grote gietijzeren koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur. Bak het brood in 2-3 min. gaar. Keer halverwege om. Bak zo ook de rest van het deeg. Bewaar de gebakken broden onder een schone theedoek.
Libanees brood
Gek op flatbread? Maak het zelf thuis! Libanees brood is een platbrood op basis van bloem, gist, zout, water en olijfolie. Heerlijk om te vullen met bijvoorbeeld falafel of labneh.
- bereidingstipIn een gietijzeren pan wordt de hitte het best vastgehouden en gelijkmatig over de pan verdeeld. Als je geen gietijzeren pan hebt, gebruik dan een pan met een zo dik mogelijke bodem en verhit deze goed voor.
- achtergrondinfoDit brood wordt traditioneel gebakken op een bolle, gietijzeren plaat met een vuur eronder. De plaat wordt erg heet, waardoor het brood binnen een paar seconden gaar is. Met een gietijzeren pan op het gasfornuis duurt het weliswaar wat langer, maar zo lukt het ook!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Libanees brood
Gek op flatbread? Maak het zelf thuis! Libanees brood is een platbrood op basis van bloem, gist, zout, water en olijfolie. Heerlijk om te vullen met bijvoorbeeld falafel of labneh.

bijgerecht
6 porties
210 kcal
40 min. bereiden
1 uur 10 min. wachten
Aan de slag
Doe de gist met het water en de suiker in de kom van een staande mixer. Roer even door en laat 10 min. staan, tot het mengsel is gaan schuimen.
Voeg de olie, het zout en de bloem toe en meng met de deeghaak in ca. 10 min. op de middelste stand tot een soepel deeg. Vorm een bol van het deeg en doe het in een kom. Dek af met een schone theedoek en laat 1 uur rusten op kamertemperatuur.
Kneed het deeg kort door en verdeel in 6 porties. Bestuif het werkblad licht met bloem en bol de porties deeg op. Maak van je hand een kommetje en leg over een portie deeg heen. Rol het deeg met lichte druk van je handpalm in kleine cirkels tot de bol mooi egaal en rond is. Vorm zo ook de andere porties deeg. Bewaar de bollen deeg onder een theedoek.
Rol 1 bol deeg uit tot een rond platbrood van Ø 25 cm. Verhit een grote gietijzeren koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur. Bak het brood in 2-3 min. gaar. Keer halverwege om. Bak zo ook de rest van het deeg. Bewaar de gebakken broden onder een schone theedoek.
bereidingstip:In een gietijzeren pan wordt de hitte het best vastgehouden en gelijkmatig over de pan verdeeld. Als je geen gietijzeren pan hebt, gebruik dan een pan met een zo dik mogelijke bodem en verhit deze goed voor.
achtergrondinfo:Dit brood wordt traditioneel gebakken op een bolle, gietijzeren plaat met een vuur eronder. De plaat wordt erg heet, waardoor het brood binnen een paar seconden gaar is. Met een gietijzeren pan op het gasfornuis duurt het weliswaar wat langer, maar zo lukt het ook!
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
7 g gedroogde gist
175 ml lauwwarm water
2 tl kristalsuiker
1½ el milde olijfolie
1 tl zout
300 g tarwebloem
Dit heb je nodig
staande mixer met deeghaken
schone theedoek
gietijzeren pan