Maaltijdsalade met groene kidneybonen en vegaspekjes

Een maaltijdsalade maar dan lekker winters! Met krieltjes, sperziebonen, plantaardige spekjes en groene kidneybonen maak je in 20 min. een heerlijke lauwwarme salade voor op een koude dag.

540 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Boen de krieltjes schoon. Halveer ze, snijd de grote in kwarten en kook in 15 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de sperziebonen toe. Giet af.

  2. Verhit ondertussen ¼ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de spekjes 5 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Snijd de knoflook fijn. Meng in een grote kom de mosterd, knoflook, natuurazijn en de rest van de olie tot een dressing. Spoel de kidneybonen af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de cherrytomaten en snijd de sla in grove stukken.

  4. Meng de krieltjes met de sperziebonen, spekjes, kidneybonen, tomaat, olijven, sla en de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Maaltijdsalade met groene kidneybonen en vegaspekjes

Een maaltijdsalade maar dan lekker winters! Met krieltjes, sperziebonen, plantaardige spekjes en groene kidneybonen maak je in 20 min. een heerlijke lauwwarme salade voor op een koude dag.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig