Snijd het puntje van de vijgen en schil de donkere schil eraf. Hak de pistachenoten grof en rooster deze.
Halveer de vijgen en verdeel met de snijkant naar boven over een plat bord. Vet de onderkant van een glas in met de helft van de olijfolie en druk de vijgen plat.
Leg de burrata in het midden en scheur open. Verdeel de rucola erover. Bestrooi met de pistachenoten, grofgeraspte Parmezaanse kaas, zeezoutvlokken en eventueel zwarte peper. Besprenkel met de cremaceto en de rest van de olijfolie.
Smashed-vijgencarpaccio
Wanneer carpaccio en vijgenseizoen samenkomen. Deze smashed-vijgencarpaccio wil je!
15 min. bereiden
9 ingrediënten
Smashed-vijgencarpaccio
Wanneer carpaccio en vijgenseizoen samenkomen. Deze smashed-vijgencarpaccio wil je!

bijgerecht
1 personen
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het puntje van de vijgen en schil de donkere schil eraf. Hak de pistachenoten grof en rooster deze.
Halveer de vijgen en verdeel met de snijkant naar boven over een plat bord. Vet de onderkant van een glas in met de helft van de olijfolie en druk de vijgen plat.
Leg de burrata in het midden en scheur open. Verdeel de rucola erover. Bestrooi met de pistachenoten, grofgeraspte Parmezaanse kaas, zeezoutvlokken en eventueel zwarte peper. Besprenkel met de cremaceto en de rest van de olijfolie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)
4 verse vijgen
5 pistachenoten
1 extra vierge olijfolie
1 burrata
5 g rucola
5 g Parmezaanse kaas
½ tl grove zeezoutvlokken
1 tl cremaceto classico
1 extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
glas (250 ml)