bewaar
Entrecote & vijgen met balsamicoglazuur
Entrecote & vijgen met balsamicoglazuur
bewaar

Entrecote & vijgen met balsamicoglazuur

Een delicate vijg matcht uitstekend met de populaire entrecote.

15 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

AH Excellent entrecote

3 el

milde olijfolie

2 tl

knoflook & peper

6

verse vijgen

42½ g

rucola

4 el

Mazzetti cremaceto classico

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • aluminiumfolie

Een delicate vijg matcht uitstekend met de populaire entrecote.

Aan de slag

1

Dep het vlees droog, bestrijk met ⅔ van de olie en bestrooi met het knoflook-pepermengsel en (zee)zout.

2

Verhit de grillpan zonder olie of boter en laat goed heet worden. Halveer ondertussen de vijgen in de lengte en bestrijk de snijkanten met de rest van de olie.

3

Gril de entrecotes in 5 min. medium. Keer halverwege. Zorg dat je het vlees pas keert als het makkelijk loslaat van het rooster.

4

Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten. Grill ondertussen de vijgen 3 min. op de snijkant en neem voorzichtig uit de pan.

5

Snijd het vlees in plakjes en verdeel met de rucola en vijgen over 1 grote schaal of borden. Besprenkel met de cremaceto.

bereidingstipJe kunt de entrecote en vijgen ook op de barbecue grillen.

combinatietipLekker met witlofsalade met gorgonzola (ga naar ah.nl/allerhande voor het recept).