En­tre­co­te & vij­gen met bal­sa­mi­co­gla­zuur

Een delicate vijg matcht uitstekend met de populaire entrecote.

(1) waardeer
italiaans hoofdgerecht Een delicate vijg matcht uitstekend met de populaire entrecote. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep het vlees droog, bestrijk met ⅔ van de olie en bestrooi met het knoflook-pepermengsel en (zee)zout.
  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter en laat goed heet worden. Halveer ondertussen de vijgen in de lengte en bestrijk de snijkanten met de rest van de olie.
  3. Gril de entrecotes in 5 min. medium. Keer halverwege. Zorg dat je het vlees pas keert als het makkelijk loslaat van het rooster.
  4. Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten. Grill ondertussen de vijgen 3 min. op de snijkant en neem voorzichtig uit de pan.
  5. Snijd het vlees in plakjes en verdeel met de rucola en vijgen over 1 grote schaal of borden. Besprenkel met de cremaceto.

bereidingstip:

Je kunt de entrecote en vijgen ook op de barbecue grillen.

combinatietip:

Lekker met witlofsalade met gorgonzola (ga naar ah.nl/allerhande voor het recept).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Entrecote & vijgen met balsamicoglazuur

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

En­tre­co­te & vij­gen met bal­sa­mi­co­gla­zuur

1
1
  • 4 AH Excellent entrecote
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 tl knoflook & peper

Dep het vlees droog, bestrijk met de olie en bestrooi met het knoflook-pepermengsel en (zee)zout.

2
2

Verhit de grillpan zonder olie of boter en laat goed heet worden.

3
3
  • 6 verse vijgen
  • 1 el milde olijfolie

Halveer ondertussen de vijgen in de lengte en bestrijk de snijkanten met de rest van de olie.

4
4

Gril de entrecotes in 5 min. medium. Keer halverwege. Zorg dat je het vlees pas keert als het makkelijk loslaat van het rooster.

5
5

Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.

6
6

Grill ondertussen de vijgen 3 min. op de snijkant en neem voorzichtig uit de pan.

7
7
  • 42½ g rucola
  • 4 el Mazzetti cremaceto classico

Snijd het vlees in plakjes en verdeel met de rucola en vijgen over 1 grote schaal of borden. Besprenkel met de cremaceto.

bereidingstip:

Je kunt de entrecote en vijgen ook op de barbecue grillen.

combinatietip:

Lekker met witlofsalade met gorgonzola (ga naar ah.nl/allerhande voor het recept).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.