Ketjap-bloemkool bites uit de airfryer van ABC (advertentie)

Koken met ABC: Sticky bloemkoolroosjes met een glaze van ABC Sweet Soy Sauce (Kecap Manis), gember en knoflook. Geserveerd met een frisse kokosyoghurtdip met limoen, (pittige) chilisaus en een topping van koriander en limoenrasp.

270 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 20 min. wachten

15 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Rasp de knoflook en gember en hak de koriander grof. Rasp de limoen en pers ½ limoen uit voor het sap.

  2. Meng de bloemkool met de olie, sojasaus, zout en een snuf peper. Voeg de maizena toe en meng tot de roosjes licht bedekt zijn.

  3. Verdeel de bloemkool in de airfryer en bak in 20–25 min goudbruin en krokant. Schud halverwege om.

  4. Verwarm intussen in een pan de ABC zoete sojasaus, sesamolie, knoflook, gember, rijstazijn en chilivlokken. Laat 2–3 min zachtjes koken tot de saus glanst.

  5. Meng de kokosyoghurt met limoensap, de helft van de limoenrasp en de chilisaus. Laat kort staan zodat de smaken kunnen intrekken.

  6. Schep de bloemkool om met de sticky ketjapsaus en serveer met de yoghurtdip. Bestrooi met koriander en de rest van de limoenrasp.

Gerelateerde recepten

Ketjap-bloemkool bites uit de airfryer van ABC (advertentie)

Koken met ABC: Sticky bloemkoolroosjes met een glaze van ABC Sweet Soy Sauce (Kecap Manis), gember en knoflook. Geserveerd met een frisse kokosyoghurtdip met limoen, (pittige) chilisaus en een topping van koriander en limoenrasp.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig