Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Rasp de knoflook en gember en hak de koriander grof. Rasp de limoen en pers ½ limoen uit voor het sap.
Meng de bloemkool met de olie, sojasaus, zout en een snuf peper. Voeg de maizena toe en meng tot de roosjes licht bedekt zijn.
Verdeel de bloemkool in de airfryer en bak in 20–25 min goudbruin en krokant. Schud halverwege om.
Verwarm intussen in een pan de ABC zoete sojasaus, sesamolie, knoflook, gember, rijstazijn en chilivlokken. Laat 2–3 min zachtjes koken tot de saus glanst.
Meng de kokosyoghurt met limoensap, de helft van de limoenrasp en de chilisaus. Laat kort staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Schep de bloemkool om met de sticky ketjapsaus en serveer met de yoghurtdip. Bestrooi met koriander en de rest van de limoenrasp.
Ketjap-bloemkool bites uit de airfryer van ABC (advertentie)
Koken met ABC: Sticky bloemkoolroosjes met een glaze van ABC Sweet Soy Sauce (Kecap Manis), gember en knoflook. Geserveerd met een frisse kokosyoghurtdip met limoen, (pittige) chilisaus en een topping van koriander en limoenrasp.
Ketjap-bloemkool bites uit de airfryer van ABC (advertentie)
Koken met ABC: Sticky bloemkoolroosjes met een glaze van ABC Sweet Soy Sauce (Kecap Manis), gember en knoflook. Geserveerd met een frisse kokosyoghurtdip met limoen, (pittige) chilisaus en een topping van koriander en limoenrasp.

4 personen
270 kcal
10 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Rasp de knoflook en gember en hak de koriander grof. Rasp de limoen en pers ½ limoen uit voor het sap.
Meng de bloemkool met de olie, sojasaus, zout en een snuf peper. Voeg de maizena toe en meng tot de roosjes licht bedekt zijn.
Verdeel de bloemkool in de airfryer en bak in 20–25 min goudbruin en krokant. Schud halverwege om.
Verwarm intussen in een pan de ABC zoete sojasaus, sesamolie, knoflook, gember, rijstazijn en chilivlokken. Laat 2–3 min zachtjes koken tot de saus glanst.
Meng de kokosyoghurt met limoensap, de helft van de limoenrasp en de chilisaus. Laat kort staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Schep de bloemkool om met de sticky ketjapsaus en serveer met de yoghurtdip. Bestrooi met koriander en de rest van de limoenrasp.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 biologische limoen
1 teen knoflook
5 g verse koriander
1 cm gember
600 g bloemkoolroosjes
2 el zonnebloemolie
1 el lichte sojasaus
½ tl zout
4 el maizena
2 el ABC zoete sojasaus (ketjap manis)
1 el sesamolie
1 el rijstazijn
½ tl chilivlokken
100 g plantaardige kokos gurt ongezoet
½ el zoete chilisaus
Dit heb je nodig
airfryer



