Spoel de zilvervliesrijst in een vergiet af. Breng water aan de kook en kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kip in blokjes. Verwarm een wok met de olijfolie en bak daarin de kipblokjes op middelhoge temperatuur. Haal de kip na 5 minuten uit de wok.
Verwijder de puntjes van de sperziebonen en snijd ze door vieren. Snijd de ui fijn. Roerbak de ui met de sperziebonen in de wok (waar je net de kip uitgehaald hebt) 10 minuten. Roer regelmatig door. Voeg dan de doperwten en de kruiden toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg de kokosmelk toe en doe de deksel op de wok. Laat dit 5 minuten op lage temperatuur koken, voeg dan de kip weer toe. Laat opnieuw 5 minuten zacht koken. Ondertussen kan je de spinazie toevoegen tot het geslonken is.
Groentecurry met kip en zilvervliesrijst van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een heerlijke voedzame curry met groene groente zoals spinazie, sperziebonen en doperwten. Lekker met kip!
- vegatipVervang de kip voor ei (vega) of paddenstoelen (vegan).
- bereidingstipMaak voor de baby’s (8+ maanden) een hapje met sperziebonen, doperwt en spinazie met een paar druppels olijfolie.
- algemeenDe aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Groentecurry met kip en zilvervliesrijst van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een heerlijke voedzame curry met groene groente zoals spinazie, sperziebonen en doperwten. Lekker met kip!

10 personen
460 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de zilvervliesrijst in een vergiet af. Breng water aan de kook en kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kip in blokjes. Verwarm een wok met de olijfolie en bak daarin de kipblokjes op middelhoge temperatuur. Haal de kip na 5 minuten uit de wok.
Verwijder de puntjes van de sperziebonen en snijd ze door vieren. Snijd de ui fijn. Roerbak de ui met de sperziebonen in de wok (waar je net de kip uitgehaald hebt) 10 minuten. Roer regelmatig door. Voeg dan de doperwten en de kruiden toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg de kokosmelk toe en doe de deksel op de wok. Laat dit 5 minuten op lage temperatuur koken, voeg dan de kip weer toe. Laat opnieuw 5 minuten zacht koken. Ondertussen kan je de spinazie toevoegen tot het geslonken is.
vegatip:Vervang de kip voor ei (vega) of paddenstoelen (vegan).
bereidingstip:Maak voor de baby’s (8+ maanden) een hapje met sperziebonen, doperwt en spinazie met een paar druppels olijfolie.
algemeen:De aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
500 g biologische zilvervliesrijst
2 biologische kipfilets
1 el milde olijfolie
600 g sperziebonen
1 ui
500 g diepvries tuinerwten
3 el garam masala
400 ml bio kokosmelk light 6%
500 g biologische verse spinazie