Breng water aan de kook en kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rasp (of snijd) de spitskool en wortel in dunne reepjes. Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Rasp de gember. Verhit ¾ van de olijfolie in een wok. Fruit de ui en knoflook kort aan. Voeg spitskool en wortel toe en roerbak 5 minuten. Voeg daarna de taugé, sojasaus, chilipoeder, komijn, kurkuma, gember en koriander toe. Roer goed door.
Meng met de rijst. Voeg de gekookte rijst toe en roerbak nog een paar minuten tot alles goed gemengd is.
Kluts de eieren en verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan. Bak de geklutste eieren en snijd in repen. Schep de nasi in kommen en verdeel de repen ei erover.
Nasi met spitskool, wortel en taugé van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een lekkere, voedzame nasi die kinderen van Kindergarden geweldig vinden. Ook perfect om thuis te maken!
- algemeenDe aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
- variatietipMaak voor baby’s (8+ maanden) een hapje van wortel, spitskool en wat gekookte rijst met een paar druppels olijfolie.
- variatietip Voor volwassenen kan je het serveren met kroepoek en voeg wat sambal of extra chilivlokken toe voor meer pit. Voeg eventueel zout naar wens toe.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Nasi met spitskool, wortel en taugé van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een lekkere, voedzame nasi die kinderen van Kindergarden geweldig vinden. Ook perfect om thuis te maken!

10 personen
275 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng water aan de kook en kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rasp (of snijd) de spitskool en wortel in dunne reepjes. Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Rasp de gember. Verhit ¾ van de olijfolie in een wok. Fruit de ui en knoflook kort aan. Voeg spitskool en wortel toe en roerbak 5 minuten. Voeg daarna de taugé, sojasaus, chilipoeder, komijn, kurkuma, gember en koriander toe. Roer goed door.
Meng met de rijst. Voeg de gekookte rijst toe en roerbak nog een paar minuten tot alles goed gemengd is.
Kluts de eieren en verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan. Bak de geklutste eieren en snijd in repen. Schep de nasi in kommen en verdeel de repen ei erover.
algemeen:De aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
variatietip:Maak voor baby’s (8+ maanden) een hapje van wortel, spitskool en wat gekookte rijst met een paar druppels olijfolie.
variatietip: Voor volwassenen kan je het serveren met kroepoek en voeg wat sambal of extra chilivlokken toe voor meer pit. Voeg eventueel zout naar wens toe.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
500 g biologische zilvervliesrijst
200 ml water
1 spitskool
500 g wortelen
1 ui
2 tenen knoflook
4 cm gember
20 ml milde olijfolie
350 g taugé
80 ml sojasaus minder zout
½ tl chilipoeder
4 tl gemalen komijn
2 tl kurkuma
2 tl gemalen koriander
5 middelgrote scharreleieren