Watermeloen-aardbeisalade met halloumi en linzen van Veggilaine

Zin in een zomerse salade? Deze watermeloen-aardbeisalade met halloumi en linzen is fris, zoet en schreeuwt zomer. Met 20 minuten kun je al genieten.

665 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de rode ui in halve ringen. Schil de watermeloen en snijd in blokjes van 1 cm. Maak de aardbeien schoon en snijd in plakjes. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm. Meng alles in een grote schaal en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Rooster de pistachenoten in een koekenpan zonder olie of boter 3 min., laat afkoelen op een bord. Meng de balsamicoazijn met de ahornsiroop en ⅗ van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Snijd de halloumi in blokjes van 1 cm en meng er ⅕ van olie door. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de blokjes kaas 5 min. op hoog vuur goudbruin, schep goed om. Pas op voor spetters.

  4. Spoel ondertussen de linzen onder koud stromend water, laat uitlekken in een vergiet en doe bij de groenten en fruit in de schaal. Snijd de munt fijn. Voeg de gebakken halloumi toe en garneer met de munt, pistachenoten en de dressing.

Watermeloen-aardbeisalade met halloumi en linzen van Veggilaine

Zin in een zomerse salade? Deze watermeloen-aardbeisalade met halloumi en linzen is fris, zoet en schreeuwt zomer. Met 20 minuten kun je al genieten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig