Snijd de rode ui in halve ringen. Schil de watermeloen en snijd in blokjes van 1 cm. Maak de aardbeien schoon en snijd in plakjes. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm. Meng alles in een grote schaal en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rooster de pistachenoten in een koekenpan zonder olie of boter 3 min., laat afkoelen op een bord. Meng de balsamicoazijn met de ahornsiroop en ⅗ van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de halloumi in blokjes van 1 cm en meng er ⅕ van olie door. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de blokjes kaas 5 min. op hoog vuur goudbruin, schep goed om. Pas op voor spetters.
Spoel ondertussen de linzen onder koud stromend water, laat uitlekken in een vergiet en doe bij de groenten en fruit in de schaal. Snijd de munt fijn. Voeg de gebakken halloumi toe en garneer met de munt, pistachenoten en de dressing.
Watermeloen-aardbeisalade met halloumi en linzen van Veggilaine
Zin in een zomerse salade? Deze watermeloen-aardbeisalade met halloumi en linzen is fris, zoet en schreeuwt zomer. Met 20 minuten kun je al genieten.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Watermeloen-aardbeisalade met halloumi en linzen van Veggilaine
Zin in een zomerse salade? Deze watermeloen-aardbeisalade met halloumi en linzen is fris, zoet en schreeuwt zomer. Met 20 minuten kun je al genieten.

bijgerecht
4 personen
665 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rode ui in halve ringen. Schil de watermeloen en snijd in blokjes van 1 cm. Maak de aardbeien schoon en snijd in plakjes. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm. Meng alles in een grote schaal en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rooster de pistachenoten in een koekenpan zonder olie of boter 3 min., laat afkoelen op een bord. Meng de balsamicoazijn met de ahornsiroop en ⅗ van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de halloumi in blokjes van 1 cm en meng er ⅕ van olie door. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de blokjes kaas 5 min. op hoog vuur goudbruin, schep goed om. Pas op voor spetters.
Spoel ondertussen de linzen onder koud stromend water, laat uitlekken in een vergiet en doe bij de groenten en fruit in de schaal. Snijd de munt fijn. Voeg de gebakken halloumi toe en garneer met de munt, pistachenoten en de dressing.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 rode ui
650 g watermeloenen
250 g aardbeien
½ komkommer
75 g biologische pistachenoten
4 el balsamico
2 el ahornsiroop
5 el extra vierge olijfolie
225 g halloumi kaas
400 g linzen in blik
10 g verse munt