Schuif een bakplaat in de oven en verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het ontdooide pizzadeeg uit tot Ø 20 cm en besprenkel met de helft van de olijfolie. Vouw het deeg losjes dubbel, druk het niet aan. Bekleed de voorverwarmde bakplaat met bakpapier, leg het deeg erop en bak 13-15 min.
Vouw het deeg open en besmeer met de pesto. Beleg een helft met de rucola. Scheur de burrata boven de rucola open en verdeel erover. Beleg met de mortadella en verdeel de tomaten en pijnboompitten erover. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vouw dicht.
Pizza sandwich
Zin in pizza, maar dan anders? Deze Italiaanse sandwich is jouw nieuwe lunchfavoriet: romige burrata, mortadella met pistache en geroosterde pijnboompitten.. Alle smaken van een pizza, maar dan next-level in een sandwich.
10 min. bereiden / 15 min. oventijd
8 ingrediënten
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Pizza sandwich
Zin in pizza, maar dan anders? Deze Italiaanse sandwich is jouw nieuwe lunchfavoriet: romige burrata, mortadella met pistache en geroosterde pijnboompitten.. Alle smaken van een pizza, maar dan next-level in een sandwich.

1 personen
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Schuif een bakplaat in de oven en verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het ontdooide pizzadeeg uit tot Ø 20 cm en besprenkel met de helft van de olijfolie. Vouw het deeg losjes dubbel, druk het niet aan. Bekleed de voorverwarmde bakplaat met bakpapier, leg het deeg erop en bak 13-15 min.
Vouw het deeg open en besmeer met de pesto. Beleg een helft met de rucola. Scheur de burrata boven de rucola open en verdeel erover. Beleg met de mortadella en verdeel de tomaten en pijnboompitten erover. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vouw dicht.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)
220 g diepvries pizzadeeg kant & klaar
2 el olijfolie
45 g koelverse groene pesto
5 g rucolasla
250 g burrata
4 plakjes plantaardige mortadella met pistache
4 koelverse gemarineerde tomaatjes
10 g geroosterde pijnboompitten