'Panzerotti' met hazelnootpasta en ricotta van London Loy

'Panzerotti' zijn gefrituurde, gevulde deeghapjes uit Puglia. London Loy vouwt ze voor het gemak in simpele driehoekjes. Deze variatie met hazelnoot en ricotta is onweerstaanbaar.

490 kcal

(Voedingswaarden)

50 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan tot 180 °C. Rol het pizzadeeg uit en snijd elke rol in 4 kwarten.

  2. Schep ⅛ van de hazelnootpasta in het midden van elk stuk pizzadeeg en smeer uit, laat de randen van het deeg vrij.

  3. Bestrijk de deegranden met wat water en leg alle kwarten met de punt naar boven naast elkaar. Vouw de punt naar beneden over de vulling heen en vouw vervolgens de linker- en rechteronderkant naar boven tot een driehoekig pakketje. Druk de randen aan.

  4. Leg voorzichtig 1 panzarotto in de hete olie en frituur 5 min. tot lichtbruin en knapperig, keer halverwege om. Schep met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Maak zo ook de rest van de panzarotti.

  5. Hak ondertussen de amandelen grof en meng met de amaretto door de ricotta. Serveer met de warme panzarotti, die je bestrooit met de poedersuiker en de aardbeien.

'Panzerotti' met hazelnootpasta en ricotta van London Loy

'Panzerotti' zijn gefrituurde, gevulde deeghapjes uit Puglia. London Loy vouwt ze voor het gemak in simpele driehoekjes. Deze variatie met hazelnoot en ricotta is onweerstaanbaar.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig