Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat de kimchi uitlekken en snijd fijn. Meng de tomatensaus uit de verpakking van het pizzadeeg met de gochujang en de helft van de kimchi.
Verdeel de pizzabodems over de met bakpapier beklede bakplaten en beleg met het gochujang-kimchimengsel, de mozzarella en salami en bak ca. 15 min. Wissel de bakplaten halverwege.
Snijd ondertussen de bosuitjes in flinterdunne, schuine ringen. Haal de pizza’s uit de oven en beleg met de rest van de kimchi, de bosui en burrata.
Pittige pizza met kimchi en salami van London Loy
London gaat voor een zelfgemaakte pizza met twist. De kimchi geeft een umami smaak aan de pizza en de gochujang nog wat extra pit. Heerlijk bij de salami!
- combinatietipOok lekker met koriander.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Pittige pizza met kimchi en salami van London Loy
London gaat voor een zelfgemaakte pizza met twist. De kimchi geeft een umami smaak aan de pizza en de gochujang nog wat extra pit. Heerlijk bij de salami!

hoofdgerecht
6 porties
340 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat de kimchi uitlekken en snijd fijn. Meng de tomatensaus uit de verpakking van het pizzadeeg met de gochujang en de helft van de kimchi.
Verdeel de pizzabodems over de met bakpapier beklede bakplaten en beleg met het gochujang-kimchimengsel, de mozzarella en salami en bak ca. 15 min. Wissel de bakplaten halverwege.
Snijd ondertussen de bosuitjes in flinterdunne, schuine ringen. Haal de pizza’s uit de oven en beleg met de rest van de kimchi, de bosui en burrata.
combinatietip:Ook lekker met koriander.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
200 g kimchi in pot
600 g koelvers pizzadeeg met tomatensaus
2 el gochujang
75 g geraspte mozzarella
50 g salami Milano
2 bosuitjes
250 g burrata
Dit heb je nodig
met bakpapier beklede bakplaten