Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in parten. Schil de bospeen, verwijder het loof en halveer. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd de naaldjes fijn. Halveer de kipdijfilets.
Meng de aardappelen, kip en bospeen met de olie, rozemarijn en oregano. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 35 min. in de oven.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en halveer de knoflookbol. Schep na 20 min. de aardappelen, bospeen en kip om en leg de broccoli en knoflook erbij. Bak nog ca. 15 min. in de oven.
Boen de halve citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Besprenkel de traybake met 2 el citroensap en 1 tl -rasp (per 4 personen). Knijp de knoflooktenen uit de bol boven de traybake en serveer.
Traybake met zwarte knoflook en kip
Een heel avg'tje zonder allerlei verschillende pannen? Handig! Dat doe je met deze traybake met kip en lekker veel groente en zwarte knoflook als subtiele smaakmaker.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Traybake met zwarte knoflook en kip
Een heel avg'tje zonder allerlei verschillende pannen? Handig! Dat doe je met deze traybake met kip en lekker veel groente en zwarte knoflook als subtiele smaakmaker.

hoofdgerecht
4 personen
525 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in parten. Schil de bospeen, verwijder het loof en halveer. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd de naaldjes fijn. Halveer de kipdijfilets.
Meng de aardappelen, kip en bospeen met de olie, rozemarijn en oregano. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 35 min. in de oven.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en halveer de knoflookbol. Schep na 20 min. de aardappelen, bospeen en kip om en leg de broccoli en knoflook erbij. Bak nog ca. 15 min. in de oven.
Boen de halve citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Besprenkel de traybake met 2 el citroensap en 1 tl -rasp (per 4 personen). Knijp de knoflooktenen uit de bol boven de traybake en serveer.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg vastkokende aardappel
250 g bospenen
7½ g verse rozemarijn
430 g scharrelkipdijfilet
2 el milde olijfolie
1 tl gedroogde oregano
500 g broccoli
1 bol zwarte knoflook
½ biologische citroen
Dit heb je nodig
bakpapier