Traybake met zwarte knoflook en kip

Een heel avg'tje zonder allerlei verschillende pannen? Handig! Dat doe je met deze traybake met kip en lekker veel groente en zwarte knoflook als subtiele smaakmaker.

525 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 35 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in parten. Schil de bospeen, verwijder het loof en halveer. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd de naaldjes fijn. Halveer de kipdijfilets.

  2. Meng de aardappelen, kip en bospeen met de olie, rozemarijn en oregano. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 35 min. in de oven.

  3. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en halveer de knoflookbol. Schep na 20 min. de aardappelen, bospeen en kip om en leg de broccoli en knoflook erbij. Bak nog ca. 15 min. in de oven.

  4. Boen de halve citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Besprenkel de traybake met 2 el citroensap en 1 tl -rasp (per 4 personen). Knijp de knoflooktenen uit de bol boven de traybake en serveer.

Traybake met zwarte knoflook en kip

Een heel avg'tje zonder allerlei verschillende pannen? Handig! Dat doe je met deze traybake met kip en lekker veel groente en zwarte knoflook als subtiele smaakmaker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig