Appelkaneelringen van Giorgia’s kitchen

Het is herfst! Tijd voor gezellig bakken en warme geuren. Deze appelkaneelringen kan je gezellig met je kids maken. Snijden, inwikkelen en versieren maar.

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd er 5 mooie ringen van 1 cm uit. Snijd de rest van de appel in blokjes.

  2. Strooi de kaneelsuiker uit over een bord. Leg de appelringen hierin en bedek volledig met kaneelsuiker.

  3. Snijd 5 blaadjes bladerdeeg in korte reepjes van 1 cm breed. Wikkel voorzichtig rondom de appelringen, bedek de ringen volledig. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

  4. Scheid de eieren, het eiwit gebruik je niet. Meng de eidooiers met de gemalen kaneel en de kaneelsuiker losjes met een vork. Bestrijk de appelringen met een kwastje met het mengsel. Snijd herfstvormpjes van de rest van het bladerdeeg en bestrijk dit met de rest van het kaneelmengsel.

  5. Bak de appelringen en bladerdeegblaadjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar in de oven.

  6. Haal ondertussen het merg uit de vanillepeul. Breng de appelblokjes met de rest van de kaneelsuiker, vanille en de kaneelstokjes en het water aan de kook. Laat op laag vuur 5-10 min koken tot een grove appelstoof.

  7. Serveer de appelkaneelringen warm met de appelstoof en de bladerdeegblaadjes.

  • serveertipBestuif de appelkaneelringen met goudspray voor een extra feestelijk effect.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Appelkaneelringen van Giorgia’s kitchen

Het is herfst! Tijd voor gezellig bakken en warme geuren. Deze appelkaneelringen kan je gezellig met je kids maken. Snijden, inwikkelen en versieren maar.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig