Laat de tofu uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Snijd de tofu in de lengte in plakken van 1 cm. Doe de tofu samen met ⅔ van de sojasaus, de crispy chiliolie en rijstazijn in een grote kom en meng goed. Dek af en zet 30 min. in de koelkast.
Kook ondertussen de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Haal de blaadjes sla los, verwijder de harde onderkant, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de mango, paprika, avocado’s en komkommer in reepjes van 0.5 cm. Haal de blaadjes van de munt en halveer de bieslook in de breedte. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie.
Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng 1 tl sinaasappelrasp met het sinaasappelsap (per 15 rolls), de rest van de sojasaus, de tahin en het sesamzaad tot een dressing.
Dompel een rijstvel 5 sec. in lauwwarm water en leg het op een schone, vochtige theedoek. Beleg het vochtige rijstvel met een blaadje sla. Verdeel hier wat van de tofu, noedels, plakken mango, paprika, komkommer, avocado, een paar sprieten bieslook en blaadjes munt over. Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag op. Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten van het vel naar binnen. Rol de summer roll verder op. Maak zo ook de andere rolls. Serveer met de sinaasappel-tahindressing.
'Summer rolls' met gemarineerde crispy chili-tofu van Veggilaine
Met deze kleurige summer rolls van Veggilaine heb je eigenlijk het hele jaar door de zon op je bord.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
'Summer rolls' met gemarineerde crispy chili-tofu van Veggilaine
Met deze kleurige summer rolls van Veggilaine heb je eigenlijk het hele jaar door de zon op je bord.

15 porties
195 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Laat de tofu uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Snijd de tofu in de lengte in plakken van 1 cm. Doe de tofu samen met ⅔ van de sojasaus, de crispy chiliolie en rijstazijn in een grote kom en meng goed. Dek af en zet 30 min. in de koelkast.
Kook ondertussen de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Haal de blaadjes sla los, verwijder de harde onderkant, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de mango, paprika, avocado’s en komkommer in reepjes van 0.5 cm. Haal de blaadjes van de munt en halveer de bieslook in de breedte. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie.
Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng 1 tl sinaasappelrasp met het sinaasappelsap (per 15 rolls), de rest van de sojasaus, de tahin en het sesamzaad tot een dressing.
Dompel een rijstvel 5 sec. in lauwwarm water en leg het op een schone, vochtige theedoek. Beleg het vochtige rijstvel met een blaadje sla. Verdeel hier wat van de tofu, noedels, plakken mango, paprika, komkommer, avocado, een paar sprieten bieslook en blaadjes munt over. Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag op. Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten van het vel naar binnen. Rol de summer roll verder op. Maak zo ook de andere rolls. Serveer met de sinaasappel-tahindressing.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 15 porties)
500 g tofu
6 el sojasaus
2 el crispy chili in oil
2 el rijstazijn
75 g mihoen
2 kropjes babyromaine
1 mango
1 rode paprika
2 avocado's
½ komkommer
15 g verse munt
20 g verse bieslook
20 g sesamzaad
1 biologische sinaasappel
4 el tahin
15 rijstvellen