Eiersalade met avocado

In deze eiersalade komt de romigheid niet van mayo, maar van avocado. De chipotle geeft een lekkere Mexicaanse twist.

175 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

licht pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de eieren in 8 min hard. Laat schrikken en helemaal afkoelen.

  2. Maak ondertussen de avocado schoon en snijd grof. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe de avocado met de knoflookpoeder, de helft van de chipotlekorrels, het limoensap en -rasp en de cottagecheese in de beker van de staafmixer. Pureer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Snijd de bieslook en de koriander fijn. Pel de eieren, snijd fijn en meng met de avocadopuree. Bestrooi met de bieslook, koriander en de rest van de chipotlekorrels.

  • combinatietip Lekker op geroosterd volkoren stokbrood of met knapperig gebakken mini volkoren tortilla. Let op het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
  • variatietipHalveer de hardgekookte eieren en prak de eidooiers door de avocadopuree. Schep de groene puree terug in de eieren voor heerlijk gevulde eieren!
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Eiersalade met avocado

In deze eiersalade komt de romigheid niet van mayo, maar van avocado. De chipotle geeft een lekkere Mexicaanse twist.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig