Gezonde kipkerriesalade

Deze gezonde kipkerriesalade is lekker licht dankzij de yoghurt. De kruiden, specerijen en adjumapeper maken het helemaal af. Kom maar op met die lunch!

70 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

licht pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de kipfilets in ruim water in 10-12 min. gaar. Laat afkoelen tot gebruik.

  2. Snijd ondertussen de bleekselderij en ananas in blokjes van 0.5 cm (brunoise). Rasp de knoflook en gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de adjumapeper en snijd het vruchtvlees heel fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers ¼ van de vrucht uit.

  3. Pluk flinterdunne sliertjes van de kipfilets. Maal de cashewnoten zo fijn mogelijk in het hakmolentje. Meng alle ingrediënten met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • combinatietipLekker op een volkorenbol met babyromaine of op een toastje. Let op: het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Gezonde kipkerriesalade

Deze gezonde kipkerriesalade is lekker licht dankzij de yoghurt. De kruiden, specerijen en adjumapeper maken het helemaal af. Kom maar op met die lunch!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig