Kook de kipfilets in ruim water in 10-12 min. gaar. Laat afkoelen tot gebruik.
Snijd ondertussen de bleekselderij en ananas in blokjes van 0.5 cm (brunoise). Rasp de knoflook en gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de adjumapeper en snijd het vruchtvlees heel fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers ¼ van de vrucht uit.
Pluk flinterdunne sliertjes van de kipfilets. Maal de cashewnoten zo fijn mogelijk in het hakmolentje. Meng alle ingrediënten met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Gezonde kipkerriesalade
Deze gezonde kipkerriesalade is lekker licht dankzij de yoghurt. De kruiden, specerijen en adjumapeper maken het helemaal af. Kom maar op met die lunch!
- combinatietipLekker op een volkorenbol met babyromaine of op een toastje. Let op: het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gezonde kipkerriesalade
Deze gezonde kipkerriesalade is lekker licht dankzij de yoghurt. De kruiden, specerijen en adjumapeper maken het helemaal af. Kom maar op met die lunch!

bijgerecht
8 porties
70 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de kipfilets in ruim water in 10-12 min. gaar. Laat afkoelen tot gebruik.
Snijd ondertussen de bleekselderij en ananas in blokjes van 0.5 cm (brunoise). Rasp de knoflook en gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de adjumapeper en snijd het vruchtvlees heel fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers ¼ van de vrucht uit.
Pluk flinterdunne sliertjes van de kipfilets. Maal de cashewnoten zo fijn mogelijk in het hakmolentje. Meng alle ingrediënten met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker op een volkorenbol met babyromaine of op een toastje. Let op: het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
250 g scharrelkipfilets
100 g bleekselderij
150 g verse ananasstukjes
1 teen knoflook
15 g verse gember
¼ Adjuma peper
1 biologische citroen
15 g ongezouten cashewnoten
½ el masalakruiden in zakje
150 g yoghurt Griekse stijl 0%
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen