Traybake met kip, röstirondjes en bloemkool

Een volledig AVG'tje op een bakplaat in de oven? Tuurlijk! Deze traybake met rösti, kip en bloemkool tover je zo op tafel, of eigenlijk de oven. In de tussentijd maak je een romige paprikasalade om er bij te serveren. Eetse!

535 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 40 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schep de röstirondjes om met ¼ van de olie, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in de oven.

  2. Snijd ondertussen de uien elk in 6 parten, de bloemkool in roosjes en de kip in reepjes en schep goed om met de rest van de olie, de baharat, peper en eventueel zout.

  3. Haal de rösti uit de oven, keer om en schuif naar één kant van de bakplaat. Verdeel het groente-kipmengsel over de andere kant en bak ca. 30 min. in de oven, schep halverwege om.

  4. Maak ondertussen de paprika’s schoon en snijd in stukken van 2 cm. Rasp de knoflook fijn. Meng de yoghurt met de knoflook en het water tot een dressing. Meng de paprika met de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Haal de traybake uit de oven en serveer met de paprikasalade.

Traybake met kip, röstirondjes en bloemkool

Een volledig AVG'tje op een bakplaat in de oven? Tuurlijk! Deze traybake met rösti, kip en bloemkool tover je zo op tafel, of eigenlijk de oven. In de tussentijd maak je een romige paprikasalade om er bij te serveren. Eetse!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig