Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Schep de boerenkool om met de helft van de olie, 2 el citroensap (per 4 personen) en de helft van het -rasp. Masseer kort met de hand tot de kool wat zachter wordt. Breng op smaak met peper eventueel zout. Zet in de koelkast tot gebruik.
Verwarm de aardappelpuree en de prei à la crème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de prei op smaak met de helft van de dragon, peper en de rest van het citroenrasp.
Dep ondertussen de zalm droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koeken pan op middelhoog tot hoog vuur en bak de zalmfilets 3 min. Keer om en bak nog 1 min. tot de zalm rosé is.
Verdeel de aardappelpuree en de zalm over de borden, schep de preisaus over de zalm en bestrooi met de rest van de dragon. Serveer de boerenkoolsalade erbij.
Zalm met aardappelpuree en prei à la crème
Zachte rosé gebakken zalm, daar schuiven we graag voor aan! Helemaal met deze lekker zachte puree en prei à la crème. Lust je nog een extra portie groente erbij? We hebben ook nog een boerenkoolsalade voor je in de aanbieding. Probeer maar eens.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Zalm met aardappelpuree en prei à la crème
Zachte rosé gebakken zalm, daar schuiven we graag voor aan! Helemaal met deze lekker zachte puree en prei à la crème. Lust je nog een extra portie groente erbij? We hebben ook nog een boerenkoolsalade voor je in de aanbieding. Probeer maar eens.

hoofdgerecht
4 personen
585 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Schep de boerenkool om met de helft van de olie, 2 el citroensap (per 4 personen) en de helft van het -rasp. Masseer kort met de hand tot de kool wat zachter wordt. Breng op smaak met peper eventueel zout. Zet in de koelkast tot gebruik.
Verwarm de aardappelpuree en de prei à la crème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de prei op smaak met de helft van de dragon, peper en de rest van het citroenrasp.
Dep ondertussen de zalm droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koeken pan op middelhoog tot hoog vuur en bak de zalmfilets 3 min. Keer om en bak nog 1 min. tot de zalm rosé is.
Verdeel de aardappelpuree en de zalm over de borden, schep de preisaus over de zalm en bestrooi met de rest van de dragon. Serveer de boerenkoolsalade erbij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 diepvries wilde zalmfilets
1 biologische citroen
300 g verse boerenkool
4 el milde olijfolie
900 g koelverse aardappelpuree
900 g prei a la crème
2 tl gedroogde dragon