Kerst burratasalade

Deze burratasalade leent zich prima als bijgerecht voor een uitgebreid diner. Bijvoorbeeld met kerst, een 21-diner of een gezellig etentje thuis.

340 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de sjalot. Giet de stoofperen af en vang 2 el van de siroop (per 6 personen) op. Meng het opgevangen sap met de olijfolie, balsamicoazijn, mosterd en sjalot tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de noten grof en rooster in een pan zonder olie of boter.

  2. Mix de sla met ⅔ van de dressing en leg op een grote serveerschaal. Snijd de peer over de lengte in dunne plakken. Maak de wortels schoon en schaaf met een dunschiller in flinterdunne plakken en meng met de rest van de dressing. Leg de peerstukken als waaiers op de salade. Maak roosjes van de parmaham.

  • combinatietipLekker met zelfgemaakte croutons. Let op: het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Kerst burratasalade

Deze burratasalade leent zich prima als bijgerecht voor een uitgebreid diner. Bijvoorbeeld met kerst, een 21-diner of een gezellig etentje thuis.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig