Snipper de sjalot. Giet de stoofperen af en vang 2 el van de siroop (per 6 personen) op. Meng het opgevangen sap met de olijfolie, balsamicoazijn, mosterd en sjalot tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de noten grof en rooster in een pan zonder olie of boter.
Mix de sla met ⅔ van de dressing en leg op een grote serveerschaal. Snijd de peer over de lengte in dunne plakken. Maak de wortels schoon en schaaf met een dunschiller in flinterdunne plakken en meng met de rest van de dressing. Leg de peerstukken als waaiers op de salade. Maak roosjes van de parmaham.
Kerst burratasalade
Deze burratasalade leent zich prima als bijgerecht voor een uitgebreid diner. Bijvoorbeeld met kerst, een 21-diner of een gezellig etentje thuis.
- combinatietipLekker met zelfgemaakte croutons. Let op: het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kerst burratasalade
Deze burratasalade leent zich prima als bijgerecht voor een uitgebreid diner. Bijvoorbeeld met kerst, een 21-diner of een gezellig etentje thuis.

bijgerecht
6 personen
340 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalot. Giet de stoofperen af en vang 2 el van de siroop (per 6 personen) op. Meng het opgevangen sap met de olijfolie, balsamicoazijn, mosterd en sjalot tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de noten grof en rooster in een pan zonder olie of boter.
Mix de sla met ⅔ van de dressing en leg op een grote serveerschaal. Snijd de peer over de lengte in dunne plakken. Maak de wortels schoon en schaaf met een dunschiller in flinterdunne plakken en meng met de rest van de dressing. Leg de peerstukken als waaiers op de salade. Maak roosjes van de parmaham.
combinatietip:Lekker met zelfgemaakte croutons. Let op: het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 sjalot
350 g gestoofde peertjes op lichte siroop
5 el extra vierge olijfolie
2 el biologische balsamicoazijn
1 tl fijne mosterd
50 g pecannoten
150 g rucola slamelange
200 g regenboogwortels
80 g parmaham
2 bollen burrata