Vij­gen-bur­ra­ta­sa­la­de met par­ma­ham & ba­si­li­cum

Wat is het toch een beauty, die vijg.

(10) waardeer
italiaans hoofdgerecht Wat is het toch een beauty, die vijg. 4 personen
5 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof. Snijd de vijgen vanaf de bovenkant kruislings in, maar niet helemaal door. Laat de onderkant vastzitten. Scheur de blaadjes van het basilicum grof.
  2. Klop een dressing van de olijfolie, azijn en honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel de sla en vijgen over een platte schaal. Laat de burrata uitlekken, snijd in stukken en verdeel over het midden van de salade. Maak roosjes van de parmaham en zet tussen de vijgen.
  4. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met het basilicum, de pistachenoten en wat peper.

combinatietip:

Lekker met geroosterd petit beurre Liefde & Passiebrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Vijgen-burratasalade met parmaham & basilicum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vij­gen-bur­ra­ta­sa­la­de met par­ma­ham & ba­si­li­cum

1
1
  • 2 el gepelde pistachenoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.

2
2
  • 8 verse vijgen

Snijd de vijgen vanaf de bovenkant kruislings in, maar niet helemaal door. Laat de onderkant vastzitten.

3
3
  • 3 takjes verse basilicum

Scheur de blaadjes van het basilicum grof.

4
4
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 el vloeibare honing

Klop een dressing van de olijfolie, azijn en honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 100 g misticanzasalade

Verdeel de sla en vijgen over een platte schaal.

6
6
  • 150 g burrata

Laat de burrata uitlekken, snijd in stukken en verdeel over het midden van de salade.

7
7
  • 70 Prosciutto di Parma

Maak roosjes van de parmaham en zet tussen de vijgen.

8
8

Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met het basilicum, de pistachenoten en wat peper.

combinatietip:

Lekker met geroosterd petit beurre Liefde & Passiebrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.