Vijgen-burratasalade met parmaham & basilicum
Wat is het toch een beauty, die vijg.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el gepelde pistachenoten
- 8 verse vijgen
- 3 takjes verse basilicum
- 4 el extra vierge olijfolie
- 2 el wittewijnazijn
- 1 el vloeibare honing
- 100 g misticanzasalade
- 150 g burrata
- 70 Prosciutto di Parma
Advertentie
Bereiden
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof. Snijd de vijgen vanaf de bovenkant kruislings in, maar niet helemaal door. Laat de onderkant vastzitten. Scheur de blaadjes van het basilicum grof.
- Klop een dressing van de olijfolie, azijn en honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de sla en vijgen over een platte schaal. Laat de burrata uitlekken, snijd in stukken en verdeel over het midden van de salade. Maak roosjes van de parmaham en zet tussen de vijgen.
- Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met het basilicum, de pistachenoten en wat peper.
combinatietip:
Lekker met geroosterd petit beurre Liefde & Passiebrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 350 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 25 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 400 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Vijgen-burratasalade met parmaham & basilicum
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vijgen-burratasalade met parmaham & basilicum
- 2 el gepelde pistachenoten
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
- 8 verse vijgen
Snijd de vijgen vanaf de bovenkant kruislings in, maar niet helemaal door. Laat de onderkant vastzitten.
- 3 takjes verse basilicum
Scheur de blaadjes van het basilicum grof.
- 4 el extra vierge olijfolie
- 2 el wittewijnazijn
- 1 el vloeibare honing
Klop een dressing van de olijfolie, azijn en honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 100 g misticanzasalade
Verdeel de sla en vijgen over een platte schaal.
- 150 g burrata
Laat de burrata uitlekken, snijd in stukken en verdeel over het midden van de salade.
- 70 Prosciutto di Parma
Maak roosjes van de parmaham en zet tussen de vijgen.
Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met het basilicum, de pistachenoten en wat peper.
combinatietip:
Lekker met geroosterd petit beurre Liefde & Passiebrood.