AH biologisch verspakket groenteschotel mediterrane stijl

35 min. bereiden

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Maak de groente en het fruit schoon. Snijd de paprika, courgette en tomaten in blokken. Pel de ui en knoflook, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de krieltjes doormidden. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de kipfilet in repen van 2 cm.

  2. Meng ¼ van de olie met het limoensap, 2 tl van de kruidenmix (per 4 personen) en ⅓ van de knoflook. Meng dit met de repen kipfilet en laat marineren.

  3. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak hierin de krieltjes 5 min. op hoge temperatuur.

  4. Voeg de ui, de rest van de knoflook, de paprika en courgette toe en bak 3 min. op hoge temperatuur.

  5. Voeg de tomaten en overige kruidenmix toe en laat 5-8 min. zachtjes stoven met de deksel op de pan.

  6. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de gemarineerde kip in 6-8 min. gaar op hoge temperatuur.

  7. Serveer de Mediterrane groente met de gebakken kip. Bestrooi met limoenrasp naar smaak.

  • serveertipLekker met rucolasalade.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

AH biologisch verspakket groenteschotel mediterrane stijl

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig