Maak de groente schoon. Verwijder de uiteinden van de snijbonen en snijd in stukjes. Schil de knolselderij en snijd in stukjes. Pel en snipper de ui. Ris de blaadjes van de tijm en rozemarijn en hak fijn.
Doe de aardappelen, knolselderij, bouillonblokje en 1 liter water (per 4 personen) in een kookpan. Breng aan de kook en laat in 15-20 min. zachtjes gaarkoken met de deksel op de pan. Giet af en vang een deel van het kookvocht op voor later gebruik. Pureer de aardappelen en knolselderij met de zure room en de helft van de kruidenmix. Voeg indien nodig wat van het kookvocht toe voor een smeuïge aardappelpuree.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een hapjespan en bak hierin de snijbonen 5-7 min. op hoge temperatuur. Schep de snijbonen uit de pan. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Voeg de rest van de olie toe aan de hapjespan en bak hierin de ui 2 min. op hoge temperatuur.
Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul op hoge temperatuur.
Voeg de tomatenpuree, tijm, rozemarijn en de overige kruidenmix toe en bak 1 min. op middelhoge temperatuur. Voeg de rest van het water toe en roer goed door.
Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel hierover achtereenvolgens de gebakken snijbonen en de aardappelpuree. Bak 20-30 min. in de oven.
AH verspakket ovenschotel snijbonen met gehakt
45 min. bereiden / 25 min. oventijd
6 ingrediënten
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
AH verspakket ovenschotel snijbonen met gehakt

hoofdgerecht
4 personen
45 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Maak de groente schoon. Verwijder de uiteinden van de snijbonen en snijd in stukjes. Schil de knolselderij en snijd in stukjes. Pel en snipper de ui. Ris de blaadjes van de tijm en rozemarijn en hak fijn.
Doe de aardappelen, knolselderij, bouillonblokje en 1 liter water (per 4 personen) in een kookpan. Breng aan de kook en laat in 15-20 min. zachtjes gaarkoken met de deksel op de pan. Giet af en vang een deel van het kookvocht op voor later gebruik. Pureer de aardappelen en knolselderij met de zure room en de helft van de kruidenmix. Voeg indien nodig wat van het kookvocht toe voor een smeuïge aardappelpuree.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een hapjespan en bak hierin de snijbonen 5-7 min. op hoge temperatuur. Schep de snijbonen uit de pan. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Voeg de rest van de olie toe aan de hapjespan en bak hierin de ui 2 min. op hoge temperatuur.
Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul op hoge temperatuur.
Voeg de tomatenpuree, tijm, rozemarijn en de overige kruidenmix toe en bak 1 min. op middelhoge temperatuur. Voeg de rest van het water toe en roer goed door.
Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel hierover achtereenvolgens de gebakken snijbonen en de aardappelpuree. Bak 20-30 min. in de oven.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
970 g AH ovenschotel snijbonen met gehakt verspakketten
600 g stamppotaardappelen
1¼ l water
125 ml zure room
2 el milde olijfolie
300 g rundergehakt