Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Snijd de uien in halve ringen.
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met de winterpeen in een ruime pan water in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en laat de ui in 15 min. karamelliseren. Voeg na 5 min. het water toe en zet het vuur laag.
Verwarm ondertussen de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kaas in blokjes van 0.5 cm.
Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen af, voeg de warme melk en boter toe en stamp met de pureestamper tot puree. Meng de gebakken ui erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de hutspot over borden. Snijd de rookworst in plakjes en leg op de hutspot. Verdeel de blokjes kaas erover.
Hutspot met runderrookworst en komijnekaas
Hutspot zoals je ’m kent, maar dan met kruidige runderrookworst en komijnekaas die alles net wat spannender maken. Een lekker, no-nonsense Hollandse klassieker voor doordeweeks.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Hutspot met runderrookworst en komijnekaas
Hutspot zoals je ’m kent, maar dan met kruidige runderrookworst en komijnekaas die alles net wat spannender maken. Een lekker, no-nonsense Hollandse klassieker voor doordeweeks.

hoofdgerecht
4 personen
885 kcal
40 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Snijd de uien in halve ringen.
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met de winterpeen in een ruime pan water in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en laat de ui in 15 min. karamelliseren. Voeg na 5 min. het water toe en zet het vuur laag.
Verwarm ondertussen de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kaas in blokjes van 0.5 cm.
Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen af, voeg de warme melk en boter toe en stamp met de pureestamper tot puree. Meng de gebakken ui erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de hutspot over borden. Snijd de rookworst in plakjes en leg op de hutspot. Verdeel de blokjes kaas erover.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g winterpeen
5 middelgrote uien
1 kg kruimige aardappel
2 el milde olijfolie
50 ml water
500 g runderrookworsten
100 g Zaanlander jong belegen komijn
150 ml volle melk
30 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
pureestamper



