Hutspot met runderrookworst en komijnekaas

Hutspot zoals je ’m kent, maar dan met kruidige runderrookworst en komijnekaas die alles net wat spannender maken. Een lekker, no-nonsense Hollandse klassieker voor doordeweeks.

885 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden / 20 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Snijd de uien in halve ringen.

  2. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met de winterpeen in een ruime pan water in 20 min. gaar.

  3. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en laat de ui in 15 min. karamelliseren. Voeg na 5 min. het water toe en zet het vuur laag.

  4. Verwarm ondertussen de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kaas in blokjes van 0.5 cm.

  5. Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen af, voeg de warme melk en boter toe en stamp met de pureestamper tot puree. Meng de gebakken ui erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  6. Verdeel de hutspot over borden. Snijd de rookworst in plakjes en leg op de hutspot. Verdeel de blokjes kaas erover.

Gerelateerde recepten

Hutspot met runderrookworst en komijnekaas

Hutspot zoals je ’m kent, maar dan met kruidige runderrookworst en komijnekaas die alles net wat spannender maken. Een lekker, no-nonsense Hollandse klassieker voor doordeweeks.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig