Verwarm de oven voor op 210 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de sojasaus, honing en rijstazijn tot een marinade. Schep 1 el van de marinade (per 4 personen) door de bloemkool en rooster ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui met de spekreepjes in 8 min. krokant. Voeg de gochujang, de rest van de marinade en het water toe en breng aan de kook. Laat 3 min. op laag vuur koken.
Snijd de peterselie fijn en schep door de rijst. Serveer de bloemkool met de rijst en de spek-gochujangsaus.
Geroosterde bloemkool met spek-gochujangsaus
Geroosterde bloemkool krijgt een verrassende upgrade met spek-gochujangsaus: hartig, licht pittig en een beetje sticky. Geserveerd met rijst en peterselie wordt het een smaakvol hoofdgerecht met een lekkere kick.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Geroosterde bloemkool met spek-gochujangsaus
Geroosterde bloemkool krijgt een verrassende upgrade met spek-gochujangsaus: hartig, licht pittig en een beetje sticky. Geserveerd met rijst en peterselie wordt het een smaakvol hoofdgerecht met een lekkere kick.

hoofdgerecht
4 personen
455 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de sojasaus, honing en rijstazijn tot een marinade. Schep 1 el van de marinade (per 4 personen) door de bloemkool en rooster ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui met de spekreepjes in 8 min. krokant. Voeg de gochujang, de rest van de marinade en het water toe en breng aan de kook. Laat 3 min. op laag vuur koken.
Snijd de peterselie fijn en schep door de rijst. Serveer de bloemkool met de rijst en de spek-gochujangsaus.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g witte rijst
1 bloemkool
2 el sojasaus
1 el honing
1 el rijstazijn
1 middelgrote ui
1 el milde olijfolie
100 g gerookte spekreepjes
1 el gochujang
50 ml water
30 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier



