Bereid de barbecue voor op indirecte hitte op een lage temperatuur. Meng de uienpoeder, knoflookpoeder, komijn en koriander en zout in een kom. Bestrooi de varkensnek rondom met het mengsel. Leg de varkensnek op de barbecue en gaar in ca. 6 uur met gesloten deksel.
Roer ondertussen de chipotle, ketchup, suiker, appelazijn en worcestershiresauce en het water door elkaar. Bestrijk de varkensnek elk half uur met het mengsel.
Snijd ondertussen de kool in flinterdunne repen en de dille fijn. Meng de kool met de dille, mayonaise, yoghurt en sesamolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bewaar in de koelkast tot gebruik. Snijd de augurken in de lengte in hele dunne plakken.
Controleer na 6 uur of de varkensnek gaar is. Een niet al te scherp mes moet er heel makkelijk in glijden. Laat de varkensnek nog langer garen als dat nog niet het geval is.
Haal de varkensnek van de barbecue en doe in een bak. Dek af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.
Snijd ondertussen de broodjes open en leg met de snijkant naar beneden op het rooster van de barbecue. Grill 5 min. zonder deksel.
Trek de varkensnek met twee vorken uit elkaar en meng er de rest van het chipotlemengsel door. Beleg de broodjes met de pulled pork, koolsla en augurk.
Pulled pork van de bbq
Low & slow gegaarde pulled pork van de barbecue, boordevol smaak van chipotlesaus, ketchup, komijn en knoflook. Geserveerd op een broodje met frisse koolsla, augurk en yoghurtdressing met sesamolie. Smokey, juicy en messy at it’s best!
- bereidingstipHet is belangrijk dat de temperatuur van de barbecue niet veel hoger wordt dan 120 °C. Dan is de buitenkant van het vlees verbrand voordat de binnenkant zacht genoeg is.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pulled pork van de bbq
Low & slow gegaarde pulled pork van de barbecue, boordevol smaak van chipotlesaus, ketchup, komijn en knoflook. Geserveerd op een broodje met frisse koolsla, augurk en yoghurtdressing met sesamolie. Smokey, juicy en messy at it’s best!

bijgerecht
6 personen
600 kcal
30 min. bereiden
6 uur wachten
Aan de slag
Bereid de barbecue voor op indirecte hitte op een lage temperatuur. Meng de uienpoeder, knoflookpoeder, komijn en koriander en zout in een kom. Bestrooi de varkensnek rondom met het mengsel. Leg de varkensnek op de barbecue en gaar in ca. 6 uur met gesloten deksel.
Roer ondertussen de chipotle, ketchup, suiker, appelazijn en worcestershiresauce en het water door elkaar. Bestrijk de varkensnek elk half uur met het mengsel.
Snijd ondertussen de kool in flinterdunne repen en de dille fijn. Meng de kool met de dille, mayonaise, yoghurt en sesamolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bewaar in de koelkast tot gebruik. Snijd de augurken in de lengte in hele dunne plakken.
Controleer na 6 uur of de varkensnek gaar is. Een niet al te scherp mes moet er heel makkelijk in glijden. Laat de varkensnek nog langer garen als dat nog niet het geval is.
Haal de varkensnek van de barbecue en doe in een bak. Dek af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.
Snijd ondertussen de broodjes open en leg met de snijkant naar beneden op het rooster van de barbecue. Grill 5 min. zonder deksel.
Trek de varkensnek met twee vorken uit elkaar en meng er de rest van het chipotlemengsel door. Beleg de broodjes met de pulled pork, koolsla en augurk.
bereidingstip:Het is belangrijk dat de temperatuur van de barbecue niet veel hoger wordt dan 120 °C. Dan is de buitenkant van het vlees verbrand voordat de binnenkant zacht genoeg is.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
2 el uienpoeder
2 el gemalen knoflook
2 el gemalen komijn
2 el gemalen koriander
1 tl zout
900 g AH Vakslager varkensnek (diepvries)
150 g chipotle saus in pot
6 el ketchup
5 el rietsuiker
6 el appel azijn
3 el worcestershiresauce
4 el water
½ witte kool
15 g verse dille
2 el mayonaise
3 el volle yoghurt
1 el sesamolie
4 zoetzure augurken
6 hamburgerbroodjes
Dit heb je nodig
barbecue