Pulled pork van de bbq

Low & slow gegaarde pulled pork van de barbecue, boordevol smaak van chipotlesaus, ketchup, komijn en knoflook. Geserveerd op een broodje met frisse koolsla, augurk en yoghurtdressing met sesamolie. Smokey, juicy en messy at it’s best!

600 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 6 uur wachten

19 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bereid de barbecue voor op indirecte hitte op een lage temperatuur. Meng de uienpoeder, knoflookpoeder, komijn en koriander en zout in een kom. Bestrooi de varkensnek rondom met het mengsel. Leg de varkensnek op de barbecue en gaar in ca. 6 uur met gesloten deksel.

  2. Roer ondertussen de chipotle, ketchup, suiker, appelazijn en worcestershiresauce en het water door elkaar. Bestrijk de varkensnek elk half uur met het mengsel.

  3. Snijd ondertussen de kool in flinterdunne repen en de dille fijn. Meng de kool met de dille, mayonaise, yoghurt en sesamolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bewaar in de koelkast tot gebruik. Snijd de augurken in de lengte in hele dunne plakken.

  4. Controleer na 6 uur of de varkensnek gaar is. Een niet al te scherp mes moet er heel makkelijk in glijden. Laat de varkensnek nog langer garen als dat nog niet het geval is.

  5. Haal de varkensnek van de barbecue en doe in een bak. Dek af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.

  6. Snijd ondertussen de broodjes open en leg met de snijkant naar beneden op het rooster van de barbecue. Grill 5 min. zonder deksel.

  7. Trek de varkensnek met twee vorken uit elkaar en meng er de rest van het chipotlemengsel door. Beleg de broodjes met de pulled pork, koolsla en augurk.

  • bereidingstipHet is belangrijk dat de temperatuur van de barbecue niet veel hoger wordt dan 120 °C. Dan is de buitenkant van het vlees verbrand voordat de binnenkant zacht genoeg is.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Pulled pork van de bbq

Low & slow gegaarde pulled pork van de barbecue, boordevol smaak van chipotlesaus, ketchup, komijn en knoflook. Geserveerd op een broodje met frisse koolsla, augurk en yoghurtdressing met sesamolie. Smokey, juicy en messy at it’s best!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig