Gehaktballetjes uit de slowcooker

Deze sappige gehaktballetjes garen langzaam in de slowcooker in een rijke saus van ketjap, sambal en kokoscrème. Afgetopt met bosui en koriander zijn ze perfect als borrelhap, maar ook onweerstaanbaar bij noedels of rijst. 

120 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 2 uur 30 min. wachten

licht pittig

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rasp de knoflook en gember. Kneed het gehakt met de knoflook en gember, de helft van de ketjap, ⅓ van de sojasaus, het ei, de paneermeel en sambal door elkaar. Vorm er 15 balletjes (per 300 g vlees) van.

  2. Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes rondom aan. Schep in de slowcooker.

  3. Voeg de rest van de ketjap met de rest van de sojasaus en de kokoscrème toe en gaar de gehaktballetjes 1½ uur op de lage stand.

  4. Snijd ondertussen de bosui in flinterdunne ringen en pluk de blaadjes van de koriander.

  5. Bestrooi de gehaktballetjes met de bosui en koriander en serveer.

  • combinatietipLekker met rijst en groene groente of op een broodje.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Gehaktballetjes uit de slowcooker

Deze sappige gehaktballetjes garen langzaam in de slowcooker in een rijke saus van ketjap, sambal en kokoscrème. Afgetopt met bosui en koriander zijn ze perfect als borrelhap, maar ook onweerstaanbaar bij noedels of rijst. 

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig