Rasp de knoflook en gember. Kneed het gehakt met de knoflook en gember, de helft van de ketjap, ⅓ van de sojasaus, het ei, de paneermeel en sambal door elkaar. Vorm er 15 balletjes (per 300 g vlees) van.
Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes rondom aan. Schep in de slowcooker.
Voeg de rest van de ketjap met de rest van de sojasaus en de kokoscrème toe en gaar de gehaktballetjes 1½ uur op de lage stand.
Snijd ondertussen de bosui in flinterdunne ringen en pluk de blaadjes van de koriander.
Bestrooi de gehaktballetjes met de bosui en koriander en serveer.
Gehaktballetjes uit de slowcooker
Deze sappige gehaktballetjes garen langzaam in de slowcooker in een rijke saus van ketjap, sambal en kokoscrème. Afgetopt met bosui en koriander zijn ze perfect als borrelhap, maar ook onweerstaanbaar bij noedels of rijst.
- combinatietipLekker met rijst en groene groente of op een broodje.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gehaktballetjes uit de slowcooker
Deze sappige gehaktballetjes garen langzaam in de slowcooker in een rijke saus van ketjap, sambal en kokoscrème. Afgetopt met bosui en koriander zijn ze perfect als borrelhap, maar ook onweerstaanbaar bij noedels of rijst.

bijgerecht
15 porties
120 kcal
20 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
Aan de slag
Rasp de knoflook en gember. Kneed het gehakt met de knoflook en gember, de helft van de ketjap, ⅓ van de sojasaus, het ei, de paneermeel en sambal door elkaar. Vorm er 15 balletjes (per 300 g vlees) van.
Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes rondom aan. Schep in de slowcooker.
Voeg de rest van de ketjap met de rest van de sojasaus en de kokoscrème toe en gaar de gehaktballetjes 1½ uur op de lage stand.
Snijd ondertussen de bosui in flinterdunne ringen en pluk de blaadjes van de koriander.
Bestrooi de gehaktballetjes met de bosui en koriander en serveer.
combinatietip:Lekker met rijst en groene groente of op een broodje.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 15 porties)
3 tenen knoflook
15 g verse gember
300 g rundergehakt
4 el ketjap manis
1½ el sojasaus
1 middelgroot scharrelei
50 g paneermeel
2 tl sambal badjak
1 el zonnebloemolie
75 g santen kokoscrème
1 bosui
10 g verse koriander
Dit heb je nodig
slowcooker (5 liter)



