Verwarm de oven voor op 240 °C. Snijd de kimchi fijn.
Leg de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Verdeel er de oude kaas, mozzarella en kimchi over. Breek in met midden van elke pizza 1 ei.
Bak de pizza’s in 7-10 min. gaar tot de kaas gesmolten is. Wissel de bakplaten halverwege om. Haal uit de oven en snijd elke pizza in kwarten.
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Bestrooi de pizza’s met de bosui en chilli oil.
Kimchi-pizza
Wauw, da’s nog eens pizza barstensvol smaken! Knapperige kimchi, spicy chili oil, zoetige tomatensaus en een romig eitje als stralend middelpunt. En dat op een heerlijk knapperige pizzabodem.
- variatietipDe volkoren pizzabodems hebben al een laagje tomatensaus, maar je kunt ze beleggen met extra passata of verse tomaten.
- combinatietipEet er een komkommersalade bij om er een volwaardig hoofdgerecht van te maken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Kimchi-pizza
Wauw, da’s nog eens pizza barstensvol smaken! Knapperige kimchi, spicy chili oil, zoetige tomatensaus en een romig eitje als stralend middelpunt. En dat op een heerlijk knapperige pizzabodem.

bijgerecht
16 porties
275 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 240 °C. Snijd de kimchi fijn.
Leg de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Verdeel er de oude kaas, mozzarella en kimchi over. Breek in met midden van elke pizza 1 ei.
Bak de pizza’s in 7-10 min. gaar tot de kaas gesmolten is. Wissel de bakplaten halverwege om. Haal uit de oven en snijd elke pizza in kwarten.
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Bestrooi de pizza’s met de bosui en chilli oil.
variatietip:De volkoren pizzabodems hebben al een laagje tomatensaus, maar je kunt ze beleggen met extra passata of verse tomaten.
combinatietip:Eet er een komkommersalade bij om er een volwaardig hoofdgerecht van te maken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 16 porties)
200 g kimchi in pot
4 volkoren pizzabodems
175 g geraspte oude kaas
150 g geraspte mozzarella
4 middelgrote scharreleieren
1 bosui
4 el crispy chili in oil
Dit heb je nodig
met bakpapier beklede bakplaten