Verwarm de oven voor op 210 °C. Rol 1 rol bladerdeeg met de lange kant naar je toe, uit op het werkblad.
Verdeel de kimchi, bosui en ⅔ van de geraspte kaas erover. Bestrooi met peper en eventueel zout. Dek af met de tweede rol bladerdeeg. Meng het losgeklopte ei met 2 el (per 6 stengels) kimchivocht. Besmeer de bovenkant van het bladerdeeg met een bakkwast met het eimengsel. Bestrooi met de rest van de kaas en de sesamzaadjes, druk deze lichtjes in het deeg. Snijd in de lengte in 6 gelijke repen.
Draai de repen tot spiralen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak 25-30 min. in de oven tot lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 15 min. afkoelen op de bakplaat.
Kimchi-kaasstengel
Kimchi en kaas, kaas en kimchi... a never ending love story. Deze Koreaanse twist op de klassieke kaasstengel is het ideale borrelhapje.
15 min. bereiden / 30 min. oventijd / 15 min. wachten
7 ingrediënten
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kimchi-kaasstengel
Kimchi en kaas, kaas en kimchi... a never ending love story. Deze Koreaanse twist op de klassieke kaasstengel is het ideale borrelhapje.

6 personen
15 min. bereiden
15 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Rol 1 rol bladerdeeg met de lange kant naar je toe, uit op het werkblad.
Verdeel de kimchi, bosui en ⅔ van de geraspte kaas erover. Bestrooi met peper en eventueel zout. Dek af met de tweede rol bladerdeeg. Meng het losgeklopte ei met 2 el (per 6 stengels) kimchivocht. Besmeer de bovenkant van het bladerdeeg met een bakkwast met het eimengsel. Bestrooi met de rest van de kaas en de sesamzaadjes, druk deze lichtjes in het deeg. Snijd in de lengte in 6 gelijke repen.
Draai de repen tot spiralen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak 25-30 min. in de oven tot lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 15 min. afkoelen op de bakplaat.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
270 g vers bladerdeeg
200 g kimchi in blik
1 bosui
300 g geraspte jong belegen kaas
1 scharrelei
1 el witte sesamzaadjes
1 el zwarte sesamzaadje
Dit heb je nodig
bakkwast
bakpapier



