Kimchi-kaasstengel

Kimchi en kaas, kaas en kimchi... a never ending love story. Deze Koreaanse twist op de klassieke kaasstengel is het ideale borrelhapje.

15 min. bereiden / 30 min. oventijd / 15 min. wachten

pittig

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Rol 1 rol bladerdeeg met de lange kant naar je toe, uit op het werkblad.

  2. Verdeel de kimchi, bosui en ⅔ van de geraspte kaas erover. Bestrooi met peper en eventueel zout. Dek af met de tweede rol bladerdeeg. Meng het losgeklopte ei met 2 el (per 6 stengels) kimchivocht. Besmeer de bovenkant van het bladerdeeg met een bakkwast met het eimengsel. Bestrooi met de rest van de kaas en de sesamzaadjes, druk deze lichtjes in het deeg. Snijd in de lengte in 6 gelijke repen.

  3. Draai de repen tot spiralen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

  4. Bak 25-30 min. in de oven tot lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 15 min. afkoelen op de bakplaat.

Gerelateerde recepten

Kimchi-kaasstengel

Kimchi en kaas, kaas en kimchi... a never ending love story. Deze Koreaanse twist op de klassieke kaasstengel is het ideale borrelhapje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig