Ham-kaas­rolls

Deze ham-kaasrolls zijn de perfecte bestemming voor een rol vers bladerdeeg.

  • borrelhapje
  • 12 stuks
  • 150 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(27) waardeer
hollands borrelhapje Deze ham-kaasrolls zijn de perfecte bestemming voor een rol vers bladerdeeg. 12 stuks
3 27

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (∅ 24 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit en verdeel achtereenvolgens de kaas, ham en honing-mosterdsaus erover. Rol het deeg vanaf de lange kant op tot een rol en snijd deze in plakken van 3 cm dik.
  2. Verdeel de plakken met de snijkanten naar boven over de bodem van de springvorm. Laat tussen de rollen 2 cm ruimte vrij. Bak de ham-kaasrolls in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 9 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 240 mg
Tags
Ook te zien in

Ham-kaasrolls

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ham-kaas­rolls

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 270 g vers bladerdeeg
  • 5 plakken jong belegen kaas
  • 5 plakken yorkham
  • 3 el honing mosterd saus

Bekleed de springvorm met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit en verdeel achtereenvolgens de kaas, ham en honing-mosterdsaus erover.

3
3

Rol het deeg vanaf de lange kant op tot een rol en snijd deze in plakken van 3 cm dik.

4
4

Verdeel de plakken met de snijkanten naar boven over de bodem van de springvorm. Laat tussen de rollen 2 cm ruimte vrij.

5
5

Bak de ham-kaasrolls in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.