Kaas­vlin­ders

Snel een hapje op tafel zetten voor bezoek? Hier heb je maar drie ingrediënten voor nodig!

  • borrelhapje
  • 20 stuks
  • 65 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(4) waardeer
borrelhapje Snel een hapje op tafel zetten voor bezoek? Hier heb je maar drie ingrediënten voor nodig! 20 stuks
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem het bladerdeeg uit de verpakking. Rol het deeg uit en leg het met de deegkant op het werkblad. Trek het bakpapier eraf en rol het deeg nog wat verder uit.
  2. Meng de kazen door elkaar. Verdeel het kaasmengsel over het bladerdeeg en druk goed aan. Rol beide lange kanten van het bladerdeeg richting het midden op. Pak de deegrol in met vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  3. Neem uit de koelkast en snijd in 20 plakjes. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kaasvlinders in 12-15 min. goudbruin in het midden van de oven.
video

Kaas­vlin­ders

leuk-snel - 00:20 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 80 mg
Tags
Ook te zien in
oktober 2018

Kaasvlinders

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kaas­vlin­ders

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 270 g vers bladerdeeg

Neem het bladerdeeg uit de verpakking.

3
3

Rol het deeg uit en leg het met de deegkant op het werkblad. Trek het bakpapier eraf en rol het deeg nog wat verder uit.

4
4
  • 50 g geraspte Goudse belegen kaas 48+
  • 20 g Parmigiano Reggiano-poeder

Meng de kazen door elkaar. Verdeel het kaasmengsel over het bladerdeeg en druk goed aan.

5
5

Rol beide lange kanten van het bladerdeeg richting het midden op. Pak de deegrol in met vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

6
6

Neem uit de koelkast en snijd in 20 plakjes. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

7
7

Bak de kaasvlinders in 12-15 min. goudbruin in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.