Verhit de boter in de pan op middelhoog vuur en bruin 3-5 min. tot een karamelachtige kleur. Zorg ervoor dat het niet verbrandt. Splits het ei, het eiwit gebruik je niet.
Mix de gebruinde boter met de donkere en de lichte basterdsuiker en de kristalsuiker met de handmixer tot een glad mengsel. Voeg de miso en het eigeel toe en meng door elkaar.
Voeg het bakpoeder, bakmeel en de tarwebloem toe en meng tot een samenhangend deeg. Voeg de chocolade druppels toe. Verdeel het mengsel in 8 bolletjes (per 8 stuks). Rol de bollen door het sesamzaad en druk wat plat. Leg 15 min. in de vriezer. Verwarm de oven voor op 190 °C. Leg de koeken op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 15-18 min. tot gaar en knapperig. Laat afkoelen.
Miso cookies met sesam
Miso zit vol umami en geeft je gerechten een unieke diepgang, ook aan zoete baksels. Zo ook in deze miso cookies met met knapperige sesamzaadjes en verstopte pure chocolade. Probeer maar eens!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Miso cookies met sesam
Miso zit vol umami en geeft je gerechten een unieke diepgang, ook aan zoete baksels. Zo ook in deze miso cookies met met knapperige sesamzaadjes en verstopte pure chocolade. Probeer maar eens!

8 porties
335 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verhit de boter in de pan op middelhoog vuur en bruin 3-5 min. tot een karamelachtige kleur. Zorg ervoor dat het niet verbrandt. Splits het ei, het eiwit gebruik je niet.
Mix de gebruinde boter met de donkere en de lichte basterdsuiker en de kristalsuiker met de handmixer tot een glad mengsel. Voeg de miso en het eigeel toe en meng door elkaar.
Voeg het bakpoeder, bakmeel en de tarwebloem toe en meng tot een samenhangend deeg. Voeg de chocolade druppels toe. Verdeel het mengsel in 8 bolletjes (per 8 stuks). Rol de bollen door het sesamzaad en druk wat plat. Leg 15 min. in de vriezer. Verwarm de oven voor op 190 °C. Leg de koeken op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 15-18 min. tot gaar en knapperig. Laat afkoelen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
120 g ongezouten roomboter
1 middelgroot scharrelei
40 g donkere basterdsuiker
50 g lichte basterdsuiker
40 g kristalsuiker
4 tl misopasta
2 tl bakpoeder
100 g zelfrijzend bakmeel
80 g tarwebloem
125 g pure chocoladedruppels
1 el sesamzaad
Dit heb je nodig
bakpapier