Kneus de stengels citroengras. Verhit de kokosolie in een braadpan op middelhoog vuur en bak het vlees in delen 3-4 min. op hoog vuur goudbruin. Doe al het vlees terug in de pan. Voeg de boemboe toe en bak 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg het citroengras, de kokosmelk en het water toe, roer door en kook 10 min.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken van 3 cm. Voeg toe en kook 20 min. mee.
Snijd ondertussen de sjalot in parten. Hak de pinda’s grof.
Voeg de helft van de pinda's, de sjalot, ananas, tamarinde en vissaus toe en kook nog 10 min. Garneer met de rest van de pinda’s.
Massaman curry met rundvlees en aardappel
Massaman is in plaats van pittig of fris, juist lichtzoet en zacht. Dat komt door een kruidenmix met specerijen zoals kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, kardemom en foelie. Men zegt dat deze door Perzische handelaren werd meegenomen naar Thailand.
- combinatietipLekker met rijst, koriander en een komkommersalade.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Massaman curry met rundvlees en aardappel
Massaman is in plaats van pittig of fris, juist lichtzoet en zacht. Dat komt door een kruidenmix met specerijen zoals kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, kardemom en foelie. Men zegt dat deze door Perzische handelaren werd meegenomen naar Thailand.

hoofdgerecht
4 personen
595 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Kneus de stengels citroengras. Verhit de kokosolie in een braadpan op middelhoog vuur en bak het vlees in delen 3-4 min. op hoog vuur goudbruin. Doe al het vlees terug in de pan. Voeg de boemboe toe en bak 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg het citroengras, de kokosmelk en het water toe, roer door en kook 10 min.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken van 3 cm. Voeg toe en kook 20 min. mee.
Snijd ondertussen de sjalot in parten. Hak de pinda’s grof.
Voeg de helft van de pinda's, de sjalot, ananas, tamarinde en vissaus toe en kook nog 10 min. Garneer met de rest van de pinda’s.
combinatietip:Lekker met rijst, koriander en een komkommersalade.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 stengels koelverse sereh citroengras
2 el kokosolie
315 g rundersoepvlees
95 g boemboe massaman curry
500 ml kokosmelk
200 ml water
200 g iets kruimige aardappelen
2 sjalotten
50 g ongezouten pinda's
250 g verse ananasstukjes
1 el tamarindepasta
1 el vissaus