Massaman curry met rundvlees en aardappel

Massaman is in plaats van pittig of fris, juist lichtzoet en zacht. Dat komt door een kruidenmix met specerijen zoals kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, kardemom en foelie. Men zegt dat deze door Perzische handelaren werd meegenomen naar Thailand.

595 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kneus de stengels citroengras. Verhit de kokosolie in een braadpan op middelhoog vuur en bak het vlees in delen 3-4 min. op hoog vuur goudbruin. Doe al het vlees terug in de pan. Voeg de boemboe toe en bak 3 min. op middelhoog vuur.

  2. Voeg het citroengras, de kokosmelk en het water toe, roer door en kook 10 min.

  3. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken van 3 cm. Voeg toe en kook 20 min. mee.

  4. Snijd ondertussen de sjalot in parten. Hak de pinda’s grof.

  5. Voeg de helft van de pinda's, de sjalot, ananas, tamarinde en vissaus toe en kook nog 10 min. Garneer met de rest van de pinda’s.

  • combinatietipLekker met rijst, koriander en een komkommersalade.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Massaman curry met rundvlees en aardappel

Massaman is in plaats van pittig of fris, juist lichtzoet en zacht. Dat komt door een kruidenmix met specerijen zoals kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, kardemom en foelie. Men zegt dat deze door Perzische handelaren werd meegenomen naar Thailand.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig