Rundvleescurry massaman
Deze zoete Thaise curry kan íédereen maken.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g pandanrijst
- 2 aardappelen (vastkokend)
- 300 g biefstukken
- 3 el rijstolie (fles a 500 ml)
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 3 cm verse gember
- 70 g massaman curry paste (pakje 70 g)
- 200 ml kokosmelk (pakje 200 ml)
- 1 kaneelstokje
- 2 el vissaus (flesje 250 ml)
- 1 el kristalsuiker
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 1 1/2 cm en kook in 10 min. beetgaar.
- Snijd intussen de biefstuk in blokjes van 1.5 cm. Verhit 2/3 van de rijstolie in een wok en roerbak het vlees in 2 min. rondom bruin. Neem uit de wok.
- Snipper de sjalotjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd en rasp de gember. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de gember, sjalot en knoflook 1 min. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 2 min.
- Voeg de aardappel, biefstuk, kokosmelk en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Breng op smaak met de vissaus en suiker. Serveer met de rijst. Lekker met geroerbakte paksoi en cashewnoten.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 595 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 69 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Rundvleescurry massaman
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rundvleescurry massaman
- 250 g pandanrijst
- 2 aardappelen
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 1 1/2 cm en kook in 10 min. beetgaar.
- 300 g biefstukken
- 2 el rijstolie
Snijd intussen de biefstuk in blokjes van 1.5 cm. Verhit de rijstolie in een wok en roerbak het vlees in 2 min. rondom bruin. Neem uit de wok.
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 3 cm verse gember
- 1 el rijstolie
- 70 g massaman curry paste
Snipper de sjalotjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd en rasp de gember. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de gember, sjalot en knoflook 1 min. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 2 min.
- 200 ml kokosmelk
- 1 kaneelstokje
- 2 el vissaus
- 1 el kristalsuiker
Voeg de aardappel, biefstuk, kokosmelk en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Breng op smaak met de vissaus en suiker. Serveer met de rijst. Lekker met geroerbakte paksoi en cashewnoten.