Upside-downcake met kakifruit

Kaki's maken deze upside-downcake niet alleen lekkerder, maar ook een stuk mooier. Combineer met slagroom, kaneel en kardemom voor de ultieme herfst-traybake.

400 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 20 min. oventijd / 10 min. wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel 200 g suiker in een gelijkmatige laag over de bodem van een steelpan met dikke bodem. Breng met 2 el water op laag vuur aan de kook en laat in 6 min. karamelliseren tot een diepe, goudbruine kleur. Haal de pan van het vuur en roer met een vuurvaste lepel 100 g boter erdoor. Kijk uit voor hete spetters. Roer door tot een gladde karamel en verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.

  2. Snijd het kakifruit in plakjes (de uiteinden worden niet gebruikt) van 0.5 cm en verdeel over de karamel.

  3. Mix met een handmixer met gardes op een lage stand 300 g suiker en de rest van de boter, het vanille-extract en zout in 4 min. luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en klop tot een egaal beslag.

  4. Zeef het bakmeel erboven en vouw er met een spatel luchtig door. Verdeel het beslag gelijkmatig over het kakifruit. Bak de plaatcake ca. 20 min. in de oven.

  5. Haal de cake uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Keer de cake met behulp van nog een bakplaat of bijvoorbeeld een snijplank ter grootte van de bakplaat om.

  6. Klop vlak voor het serveren de slagroom stijf met de rest van de suiker, kaneel en kardemom. Serveer ernaast.

Gerelateerde recepten

Upside-downcake met kakifruit

Kaki's maken deze upside-downcake niet alleen lekkerder, maar ook een stuk mooier. Combineer met slagroom, kaneel en kardemom voor de ultieme herfst-traybake.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig