4-in-1-plaattaart

Vier smaken in één plaattaart! Met pecan, cranberry, kaki en appel voor wie niet kan kiezen. Zo neem je toch gewoon een beetje van alles van deze zoete traybake.

480 kcal

(Voedingswaarden)

1 uur 15 min. bereiden / 30 min. oventijd / 1 uur 35 min. wachten

16 ingrediënten


Aan de slag


  1. DEEG MAKEN - Snijd 450 g boter in blokjes. Doe 180 ml water in een beker. Koel de boter en het water apart van elkaar 15 min. in de vriezer. Meng 600 g bloem met het zout en 1 el fijne kristalsuiker kort in de keukenmachine. Voeg de koude blokjes boter toe en mix met korte pulsen. Blijf het deeg in korte pulsen mixen en voeg lepel voor lepel het ijswater toe. Stop zodra je grove kruimels hebt. Je kunt water overhouden. Schep de kruimels op het werkblad. Druk met de hand tot een platte rechthoek en verpak losjes in vershoudfolie. Rol met een deegroller tot een plak van 2 cm dik. Laat minimaal 1 uur in de koelkast rusten.

  2. PECANVULLING - Maak ondertussen de pecanvulling. Snijd de pecannoten grof. Smelt de rest van de boter en meng met de noten, ahornsiroop, basterdsuiker, 1 ei en vanille-extract.

  3. CRANBERRYVULLING - Maak de cranberryvulling. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, en pers een halve vrucht uit. Meng de ontdooide cranberries met het citroenrasp, 1 el -sap, de rest van de bloem en 4 el fijne kristalsuiker.

  4. KAKIVULLING - Maak de kakivulling. Snijd het kakifruit in dunne halve maantjes. Maak de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking met 250 ml melk.

  5. APPELVULLING - Maak de appelvulling. Schil de appels en snijd in blokjes van 1 cm. Meng met de rest van de kristalsuiker en de kaneel.

  6. Haal het deeg uit de koelkast en laat 5 min. op temperatuur komen. Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol ⅔ van het deeg met de deegroller uit tot een plak van 0.5 cm dik en 3-4 cm groter dan de bakplaat.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bodem en zijkanten van de bakplaat met bakpapier en leg hier de deegplak overheen. Gebruik eventueel extra deeg om de randen hoger te maken. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem.

  8. Verdeel de rest van het deeg in 2 delen. Rol 1 deel uit tot 4 rolletjes. Maak met een bakkwast en wat water een kruis op de taartbodem. Leg hier de rolletjes in een kruisvorm op, zodat er 4 vakken ontstaan, en druk lichtjes aan. Zorg dat er geen gaten in zitten, om doorlekken te voorkomen.

  9. Vul de vakken met de 4 soorten vulling. Rol de rest van het deeg uit tot een plak. Snijd van de helft reepjes voor op de cranberryvulling. Leg de rest op de appelvulling, druk aan en snijd er een decoratief figuurtje in.

  10. Splits de rest van de eieren, het eiwit gebruik je niet. Klop de eidooier los met de rest van de melk en besmeer de bovenkant van het taartdeeg ermee Bak 25-30 min. tot gaar en lichtbruin. Haal uit de oven en laat 15 min. afkoelen.

Gerelateerde recepten

4-in-1-plaattaart

Vier smaken in één plaattaart! Met pecan, cranberry, kaki en appel voor wie niet kan kiezen. Zo neem je toch gewoon een beetje van alles van deze zoete traybake.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig